Hogyan lehet a Windows laptopot asztali számítógéppé alakítani

Avatar Gadam | 2021.01.06. 297 Views 0 Likes 0 Ratings

297 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Egy laptop a monitor és a billentyűzet mellett.
Dafinchi / Shutterstock.com

A laptopok a számítógép erejét kínálják, bárhová is megy, az ország másik felétől a kanapé másik oldaláig. De néha asztalt szeretne egy nagyobb kijelzőhöz, egy nagyobb billentyűzethez és egy nagyszerű egérhez. Így alakíthatja át laptopját ál-asztallá.

Bármely laptop átalakulhat asztallá

A hordozható számítógép átalakítása valami állandóbbá néhány kábel és a szükséges perifériák segítségével egyszerű. A legjobb az egészben, hogy a laptopjának nem kell a munkaterületéhez kötve maradnia, és bármikor mozgásba kell lépnie, csak húzza ki a kábeleket, és máris indulhat.

Nézzük át a barkácsolás alapjait, hogy elindulhassunk a nagy képernyős dicsőség felé vezető úton.

Mi kell egy laptophoz?

Lenovo Thinkpad laptop
Lenovo

Az embereknek az első kérdés gyakran az, hogy a laptopjuk képes-e kezelni az összes perifériát, beleértve a nagyobb képernyőt is. A válasz a legtöbb ember számára szinte mindig igen. Még valami olyan régi is működhet, mint egy Intel Sandy Bridge CPU. Csak annyi számít, hogy a PC-nek szilárd processzora van, átjárható integrált grafikával.

Ha Pentium vagy Celeron processzort futtat, elképzelhető, hogy teljesítményproblémákba ütközhet, ha egyszerre használja a laptopot és a külső monitort is. Általában azonban a legtöbb laptop Intel Core és AMD Ryzen processzornak nem lesz gondja a külső monitor vezetésével.

Azonosítsa a laptopon lévő portokat

USB 3.0, Ethernet és grafikus portok egy laptopon.
JIPEN / Shutterstock.com

A következő lépés a laptopon lévő portok azonosítása. Ideális esetben egy ugyanolyan porttal rendelkező monitort vásárolna, így adapter nélkül csak egy kábelt kell vásárolnia.

Számos porttípus létezik, amelyeken valószínűleg át fog futni. A leggyakoribb természetesen a HDMI, amely a fenti laptop képén látható. A következő a DisplayPort, amelyet általában olyan játékkijelzőknél használnak, amelyek rendelkeznek a FreeSync nevű szolgáltatás.

Ezt követően megvan a DVI-D. Ez manapság nem túl gyakori a laptopokon, de azt tapasztalhatja, hogy sok közepes és alacsonyabb költségvetésű kijelzőn lesz ez a port. Ha végül csak DVI-D-vel rendelkező monitort kap, akkor adapterre lesz szüksége. Egy másik lehetőség a mini DisplayPort, amely nem annyira elterjedt, de mind laptopokat, mind monitorokat megtalál.

Végül itt van a régi készenléti VGA, amely a klasszikus videocsatlakozó, amelyet a 80-as évek óta látunk a PC-ken. A VGA a legnagyobb azon portok között, amelyekkel valószínűleg találkozni fog, és összetéveszthetetlen. Szinte esély sincs arra, hogy a felszerelésed csak a VGA-t lengesse, de előfordulhat, hogy másodlagos lehetőségként néhány monitor van rajta felszerelve. Csak akkor javasoljuk a VGA használatát, ha ez az egyetlen lehetőség.

Szüksége lesz a kijelzőre

HP-monitor háttérképként egy európai város képével.
HP

A laptop és az asztali számítógép központi beállításának középpontja a kijelző. Általában próbáljon meg ragaszkodni egy monitorhoz, amelynek felbontása megegyezik a laptopjával. Ez megkönnyíti laptopjának kezelését és csökkenti az esetleges teljesítményhatásokat.

Az egyetlen kivétel az lenne, akinek 1080p-nél alacsonyabb a kijelzője, például 1366-768-as. Ezeknek az embereknek 1080p-os kijelzőt kell vásárolniuk, és a laptopnak képesnek kell lennie arra, hogy probléma nélkül használhassa a külső kijelző natív felbontását. Bárki, aki rendelkezik legalább egy harmadik generációs Core processzorral, egy újabb Ryzen processzorral, vagy egy laptop különálló GPU-val, megpróbálhat 1440p vagy 4K kijelzőre frissíteni.

Ha több külső monitort akar vezetni, akkor nagyon különböző területeken tartózkodik, és itt nem fogunk túl mélyen belemenni. Több külső monitorhoz jó laptopra van szükség GPU valamint elegendő port (vagy GPU sávszélesség és egy hub elegendő porttal) annak támogatásához.

Kábelek, perifériák és beállítás

PC-billentyűzet RGB világítással.
spacedrone808 / Shutterstock.com

Most jön a könnyű rész. Ha a laptop ki van kapcsolva, csatlakoztassa a kijelző kábelét a laptopról a kívánt monitorhoz, legyen az HDMI, DisplayPort, DVI vagy VGA. Ezután csatlakoztassa a laptop USB-portjaihoz az asztali billentyűzetet és a külső egeret. Ha nincs elég USB-portja, akkor olcsót kell használnia USB hub vagy USB-átjátszással ellátott billentyűzet.

Nagyjából készek vagyunk indulásra. Ha azt tervezi, hogy laptopját második kijelzőként használja, akkor helyezze a külső kijelző jobb vagy bal oldalára – ahol a legkényelmesebb.

A legjobb élmény érdekében győződjön meg arról, hogy a laptop kijelzője szemmagasságban van. Ezt könnyű megtenni egy köteg könyvvel vagy egy dobozzal. Egy fantáziás szögű laptop tartó is működni fog, de ez nem igazán szükséges, mivel nem tervezzük a billentyűzet használatát.

Most készek vagyunk felgyújtani. Kapcsolja be a számítógépet, ellenőrizze, hogy a kijelző be van-e kapcsolva, és várja meg, mi történik. A legtöbb számítógépnek automatikusan el kell kezdenie a külső monitor használatát után bejelentkezik a Windows rendszerbe.

Ha bejelentkezés után nem lát semmit a monitoron, várjon még néhány percet, hogy biztos lehessen benne. Ezután ellenőrizze, hogy a kábelek megfelelően vannak-e behelyezve. Ha ez nem működik, próbálja meg kideríteni, hogy a PC észleli-e a külső monitort, a Windows 10 Beállítások> Rendszer> Megjelenítése menüpontjával. A „Többszörös kijelzők” részben kattintson a „Detektálás” gombra.

A Windows 10 beállítási alkalmazás látható a több kijelző észlelésével.

Ha egyik lépés sem segít, akkor kipróbálhat más stratégiákat is, például a grafikus illesztőprogram frissítése vagy újratelepíteni. Bármely súlyos problémának, amelyet ezek a lépések nem oldanak meg, rendkívül ritkának kell lennie.

A külső monitor beállítása

Miután beállította a monitorokat, azok beállítása azonnal elvégezhető. Általában a laptop monitora 1, a külső monitora pedig 2, és a laptop kijelzője a külső monitor bal oldalán helyezkedik el. Ha a laptop a monitor jobb oldalán helyezkedik el, akkor egyszerűen kattintson a Beállítások alkalmazás 1. monitorának ikonjára, és húzza a megfelelő helyre.

A Windows 10 Beállítások alkalmazás több megjelenítési beállítással.

Nyissa meg ismét a Beállítások> Rendszer> Megjelenítés lehetőséget, és görgessen le a „Többszörös kijelzés” részhez. Itt kiválaszthatja a kijelzők másolatát, kibővítheti őket, vagy csak az egyik monitoron jelenítheti meg az asztalt.

Aki kettős monitor beállításra vágyik, általában a „Kiterjesztés” opcióval akar egy nagy asztalt létrehozni. Ha nem akarja használni a laptop kijelzőjét, válassza a „Csak a kijelzőn” lehetőséget a külső kijelzőn.

A Windows 10 Beállítások alkalmazás, amely több kijelző beállításának lehetőségét mutatja.

Ezután érdemes módosítani a külső monitor méretarányát (mekkora a szöveg és az ikonok), valamint a felbontást. Ehhez kattintson a monitor 2 ikonjára a Beállítások> Rendszer> Megjelenítés tetején, majd görgessen le a „Méretezés és elrendezés” részhez.

A Windows 10 nagyon jól tudja kiválasztani a megfelelő méretezést és felbontást, de ha nem tűnnek megfelelőnek, akkor itt kell megcsípnie. Lehet, hogy le kell csökkentenie a külső monitor felbontását is, ha a számítógép nem működik jól.

A Windows 10 Beállítások alkalmazás, amely megjeleníti a kijelző méretezését.

Vagy próbáljon ki egy dokkolót a laptophoz

Ezek az alapok az asztali környezet kialakításához a laptop számára. A barkácsolási megoldások messze a legolcsóbbak, bár általában elég sok vezetéket tartalmaznak, amelyeket jól kell szervezni.

Egy másik lehetőség az, hogy megvizsgálja a laptop dokkoló állomásait, amelyeket arra terveztek, hogy laptopját asztallá alakítsák. A dokkok megkönnyíthetik a szervezését, mivel csak a laptopot csatlakoztatja az állomáshoz, miközben minden más a dokkolóhoz csatlakozik. A laptop dokkok általában általános, univerzális eszközök, de egyes laptopok rendelkezhetnek erre a célra kialakított dokkokkal, például a Lenovo ThinkPad vonala.

Véleményünk szerint azonban a drága dokkoló nélküli általános barkácsolási megoldás a jobb megoldás.[ad_2]
Source link


297 Views 0 Ratings Rate it