Hogyan lehet elrejteni vagy eltávolítani a rendszerpreferencia paneleket Mac rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.31. 30 Views 0 Likes 0 Ratings

30 Views 0 Ratings Rate it

Apple Mac Rendszerbeállítások Ikon Hős

Ha Mac rendszert használ, akkor valószínűleg a Rendszerbeállításokkal konfigurálta a gépet, amely magában foglalja az egyes konfigurációs szakaszokat, az úgynevezett „preferencia paneleket”. De kevesen tudják, hogy ezeket az ablaktáblákat könnyen elrejtheti vagy akár eltávolíthatja is. Így teheti meg.

Hogyan lehet elrejteni a beépített rendszerpreferencia paneleket

Nem lehet véglegesen eltávolítani a macOS beépített Rendszerpreferencia-ablaktábláit – és ez valószínűleg jó dolog -, de elrejtheti azokat, amelyek hasznosak lehetnek, ha egyszerűsíteni szeretné a számítógépes kezdők, például egy gyermek vagy idősebb rokon beállításait .

Először nyissa meg a „Rendszerbeállításokat”. A képernyő tetején található menüsorban válassza a Nézet> Testreszabás lehetőséget.

A Mac Rendszerbeállításokban kattintson a gombra "Kilátás" és akkor "Testreszab"

Ezt követően észreveszi, hogy a Rendszerbeállítások ablak megváltozik, és kis jelölőnégyzeteket tartalmaz az egyes ikonok mellett. Törölje a jelet az elrejteni kívánt ikonok jelölőnégyzetéből, majd kattintson az ablak tetején található „Kész” gombra.

A Mac rendszerrendszer-beállításai között törölje a jelet egy ikonról, és kattintson a kész gombra a rejtéshez.

Amikor visszatér a szokásos ikonmegjelenítéshez, észreveszi, hogy a be nem jelölt ikonok el vannak rejtve. Nagyon hasznos!

A rendszerpanel elrejtésre került a Mac rendszerbeállításai között.

Ha el akar rejteni egy rejtett ikont vagy ikonokat, egyszerűen látogasson el a Nézet> Újból testreszabás elemre, és adjon hozzá egy pipát minden olyan ikonhoz, amelyet el szeretne rejteni. Amint rákattintasz a „Kész” gombra, újra megjelennek.

Harmadik fél által preferált panel eltávolítása a rendszerbeállításokból

Ha olyan alkalmazást telepített, amely hozzáad egy egyéni beállítási ablaktáblát, akkor az alapértelmezés szerint a Fő Rendszerbeállítások ablak alján jelenik meg.

A Mac Rendszerbeállítások harmadik fél általi preferencia ablaktáblája.

Lehetséges, hogy egy harmadik fél preferenciapaneljét könnyen eltávolíthatja, de ha eltávolítja, akkor a harmadik fél ablaktábláját véglegesen törli a rendszerből. Nem fogja tudni visszakapni, ha nem telepíti újra az eredetileg oda telepített programot.

Ha ez rendben van, és folytatni szeretné, tartsa lenyomva a „Control” gombot, és kattintson az eltávolítani kívánt ikonra. Megjelenik egy kis előugró gomb, amely azt írja: „Eltávolítás [name] Preference Pane. Kattints rá.

Harmadik fél beállításainak ablaktáblájának eltávolítása a Mac Rendszerbeállításokban.

Ezt követően a rendszer kéri a jelszavát. Írja be, és kattintson az „OK” gombra. Az imént eltávolított harmadik fél preferencia ablaktáblája azonnal eltűnik.

Harmadik fél által preferált panel eltávolítása a keresőben

Arra is lehetőség van, hogy manuálisan eltávolítsa a harmadik fél preferenciáinak ablaktábláját, ha megtalálja annak tényleges fájlját a Finderben. Először a „Finder” fókuszban válassza a Go> Go to Mappa menüpontot a képernyő tetején található menüsorban.

Kattintson a gombra "Ugrás a mappába" a Mac Finder alkalmazásban.

A felbukkanó ablakba írja be /Library/PreferencePanes , majd kattintson a „Go” gombra.

A Mac Ugrás mappához mezőjébe írja be a Library PreferencePanes elérési utat, és kattintson az Ugrás gombra.

Megjelenik egy Finder ablak, és tartalmaznia kell olyan fájlokat, amelyek megfelelnek a Rendszerbeállításokban látható külső gyártói preferencia paneleknek.

(Ha nem talál ott, akkor ellenőrizheti is ~/Library/PreferencePanes és /System/Library/PreferencePanes .)

A harmadik féltől származó Mac preferenciák ablaktáblák láthatók a Finderben

Keresse meg az eltávolítani kívánt beállítások ablaktábláján található fájlt, és húzza a fájlt a dokkoló „Kuka” ikonjába. De figyelmeztetni kell: Amint üríti a kukát, a beállítások ablaktábla véglegesen törlődik. A visszaszerzés egyetlen módja a társított alkalmazás újratelepítése.

(Ha nem akarja véglegesen törölni az ablaktábla fájlt, akkor inkább húzza ki a mappából, és ideiglenes helyen tárolja. A folyamat visszavonásához egyszerűen húzza vissza az ablaktábla fájlt a /Library/PreferencePanes mappát, majd indítsa újra a gépet.)

Ezt követően indítsa újra a Mac számítógépét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a változtatások megtörténnek-e, és a harmadik fél által eltávolított preferenciák ablaktábláról vagy panelekről hiányozhat a Rendszerbeállítások legközelebbi indításakor. Küldetés teljesítve.
Source link


30 Views 0 Ratings Rate it