Hogyan lehet felhasználni a fogyasztói pszichológiát a COVID utáni üzleti élet további megnyeréséhez

Avatar admin | 2021.02.06. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A fogyasztók megtérítésével kapcsolatban sok vállalkozásnak szokása figyelmen kívül hagyni azokat a pszichológiai folyamatokat, amelyek ösztönzik a vásárlási kedvet. Ez talán érthető, ha emberek nagy csoportjának hirdetünk, és csak arra van időnk, hogy a nagy teljesítményű kampányokat a felszínen nézzük, anélkül, hogy jobban belemélyednénk a hatásukba. Ez azonban egyes vállalkozások visszavonásának bizonyulhat, mivel a COVID-19 oltás híre optimizmust váltott ki a normalitáshoz hasonló dologhoz való visszatérés terén.

tölcsér optimalizálása pszichográfiai adatokkal való oltóanyag-fajjal

A fogyasztói magatartás betekintése a a sikeres átalakítások alapköve, de 2021-től kezdve megváltozhat a szokásunk szerint viselkedés. Ebben a bejegyzésben mélyebben megvizsgáljuk a fogyasztók pszichológiai felépítésének megértésének fontosságát, valamint feltárjuk, hogyan változhattak örökre a COVID utáni piacok. Kitérünk:

  • A fogyasztói pszichológia fontossága.
  • Hogyan változott a fogyasztók megítélése a COVID-19 korában.
  • Az A / B vagy többváltozós teszt ereje alkalmazkodni ezekhez a megváltozott gondolkodásmódokhoz.

A fogyasztói pszichológia fontossága

2020 kihívásokkal teli év volt, és úgy tűnik, hogy egyesek számára a pusztító vírus hatása vezetett alapvető változások a személyiségben vonások. A marketing a márkák és fogyasztóik közötti megértésre épül. De egy ilyen jelentős globális esemény nyomán ideje lehet, hogy a marketingszakemberek átértékeljék fogyasztóikat, és átgondolják, hogyan tervezik a termékek és szolgáltatások marketingjét számukra.

Bármely online áruház esetében a fogyasztók viselkedésére vonatkozó adatok az egyik legfontosabb üzleti eszközek, amelyekkel a konnektor rendelkezhet. A viselkedési adatok elemzésével, e-kereskedelmi webhelyek mély fogyasztói betekintést nyerhet, és többet is bemutathat személyre szabott élmény a látogatók számára.

Leegyszerűsítve: a fogyasztói magatartás elemzése biztosítja adatközpontú megfigyelések az ügyfelek felé online és hogyan lépnek kapcsolatba az üzletével.

tölcsér optimalizálása pszichográfiai fintézával

Kép forrása

Browing viselkedés

Az egyik legfontosabb dolog, amelyről az online eszközök betekintést nyújthatnak az ügyfelek és egy üzlet interakciójának figyelemmel kíséréséért. böngészési viselkedés.

A fogyasztók böngészési magatartását webanalitikai eszközök követhetik nyomon, amelyek figyelembe vehetik az olyan tényezőket, mint például az, hogy a fogyasztót hogyan vonzza egy adott e-kereskedelmi áruház, milyen termékeket szeretnek és mennyire személyre szabhatók céloldalak befolyásolják a konverzióikat.

Vásárlási magatartás

Az vásárlási magatartás fogyasztók száma is hatékonyan nyomon követhető. Ez nagyobb betekintést nyújthat a fogyasztók pszichológiai felépítésébe, annak köszönhetően, hogy miként tudja azonosítani a vásárlási szokásokat és az erre adott választ promóciós kampányok.

Ezek a meglátások különösen hasznosak lehetnek, ha a fogadtatást bizonyos szezonális vásárlási szokásokhoz vagy egy adott termékcsaládhoz viszonyított preferenciákhoz igazítják. Ez segíthet a fogyasztói reakciók felmérésében is promóciós ajánlatok és korlátozott ideig tartó kedvezmények.

E-mail viselkedés

Végül a e-mail viselkedés egy másik módja annak, hogy az egyének reagáljanak a marketingkampányokra, és hol lehetne javítani a marketing anyagain.

Az e-mail viselkedés segít betekintést nyújtani abba, hogy a fogyasztók hogyan reagálnak az üzenetre az e-mailes marketing kampányokban. Ez pedig hozzájárulhat a fogyasztói magatartás elemzéséhez olyan tényezők alapján, mint a nyitott arány, az átkattintási arány és az e-mailek száma, amelyek a helyszínen történő vásárláshoz vezettek.

optimalizáló tölcsér pszichográfiai átfogó demografikákkal

Kép forrása

Amint azt a fenti példában láthatjuk – amely ebben az esetben felsorolta a Coca-Cola alkoholfogyasztókhoz kapcsolódó demográfiai adatokat -, a fogyasztói magatartás gazdagok létrehozására használható vizualizációk hogy milyenek a vásárlók, és kik lehetnek valószínűleg.

Változó fogyasztói környezetben azonban előfordulhat, hogy a marketingszakembereknek gyorsan kell cselekedniük ahhoz, hogy alkalmazkodjanak alapvető közönségük változó gondolkodásmódjához.

Hogyan változott a fogyasztók megítélése a COVID-19 korában

A COVID-19 2020 tavaszára érkezett súlyos következményei humanitárius léptékben, és útközben számtalan iparágat is megtizedelt. A járvány nem csak megváltoztatta életmódunkat és munkánkat, de a fogyasztói magatartást is véglegesen megváltoztatja.

Az egyének az elmúlt év nagy részét azzal töltötték, hogy átalakították életüket, hogy megfeleljenek az új napi rutinoknak, amelyek nagyrészt megfelelnek magában foglalja az otthoni munkát és a társadalmi távolságtartás gyakorlása hosszabb ideig. Ez az új hangsúly a Egészség és biztonság a karanténon belül és azon kívül új szokásokat váltott ki a fogyasztókból – felgyorsítva a régóta fennálló közösségi médiát és e-kereskedelmi trendek amelyek az elmúlt években folyamatosan formálódtak.

Különösen úgy tűnik, hogy a rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy ezek a tendenciák nem fordulnak meg, ha egy oltás megérkezik, és a világ visszaszerzi a normalitás valamilyen formáját. Az Az EY jövőbeli fogyasztói indexepéldául arról számol be, hogy a fogyasztók 42% -a egyetért abban, hogy a vásárlás módja alapvetően megváltozik a COVID-19 nyomán.

optimalizáló tölcsér pszichográfiai fb netflix youtube-tal

Kép forrása

A digitális közösségi média és szórakoztató platformok adatai felgyorsultak a világjárvány kezdete során, ami azt mutatja, hogy a közösségi média marketingje meghaladhatja a hagyományosabb megközelítéseket a Covid utáni világban.

optimalizáló tölcsér pszichográfiai koronavírus hatással

Kép forrása

Másutt egyre több vásárlás folyik online vagy dedikált alkalmazásokon keresztül – szemben az üzletekben történő fizikai vásárlásokkal vagy a helyi központoktól származó gyűjteményekkel.

Egy nemrégiben készített jelentésben McKinsey & Company megjegyzi, hogy jelentős elmozdulás zajlik ott, ahol a fogyasztók kezdik előnyben részesíteni e-kereskedelem, megbízható márkák, fenntartható termékek és egyebek helyi fizikai üzletek miközben elveszíti a diszkrecionális kiadások iránti érdeklődését.

Különösen a jelentés számos új kihívást emel ki a marketingszakemberek számára a COVID-19 utáni társadalomban, főleg, ha alkalmazkodni kell az olyan változó platformokhoz, amelyekben a fogyasztók kampányokat és márkákat folytatnak.

Egy újabb növekvő kihívás a küzdelem körül forog, hogy releváns maradhasson több érintkezési ponton, többmárkás üzletekben, e-kiskereskedők, a márka webhelye, tégla- és habarcsüzletek, valamint számos más platform. Ez kulcsfontosságú lesz az ügyfélhűség elnyerése segítségével CRM rendszerek, kommunikációs utak és ösztönzés.

Ezeket a kihívásokat kíséri annak szükségessége, hogy több kampányforrást kell elosztani a házon kívüli reklámtól, a nyomtatott és kereskedelmi marketingtől, valamint a digitális marketing megközelítései köré.

A COVID-19 nem csak megváltoztatta a fogyasztók márkákkal való kapcsolattartását és vásárlásának módját, hanem megváltoztatta pszichológiai szándékukat is. Accenture megjegyzi, hogy a vírus három új fogyasztói trendet alakított ki:

Egészségközpontú vásárlások

Mivel egyre több embernek van ideje otthoni munkavégzéskor megállni és számba venni életét, a fogyasztók körében új tendencia jelent meg az egészséges életmód felé.

Tudatos fogyasztás

A fogyasztók egyre jobban figyelnek a vásárolt termékekre. Aktívan dolgoznak az élelmiszer-pazarlás korlátozásán, és célja a tudatosabb vásárlás a fenntarthatóbb termékek vásárlásakor. A márkáknak és a marketingszakembereknek egyaránt módosítaniuk kell üzleti modelleiket, hogy megfeleljenek ennek a növekvő tendenciának.

Nagyobb helység

A vírus elterjedése több fogyasztót keresett maradjon helyi nélkülözhetetlen vásárlásokhoz. Ez arra késztette a közösségi üzleteket, hogy valami reneszánszot tapasztaljanak, és nagyobb mennyiségű ember vásároljon helyi és kézműves termékeket. Ez arra késztetheti a márkákat, hogy új módszereket keressenek a fogyasztókkal való helyi kapcsolattartáshoz – akár ez magában foglalja kiemelve a helyi eredetet, termékek testreszabása a helyi igényekhez, vagy a vásárlókkal való kapcsolattartás helyi szempontból relevánsabb módon.

Ez a jelentős tendencia a felelősségteljesebb és etikusabb vásárlás felé létfontosságú lehet a marketingszakemberek számára, hogy gyorsan át tudják találni a fogyasztók változó pszichológiáját és azt, hogy a COVID utáni társadalom hogyan alakíthatja vásárlásaikat.

Szerencsére van néhány mód, amellyel a vállalkozások hatékonyan alkalmazkodhatnak a fogyasztók változó pszichológiájának növekvő lendületéhez:

Az A / B és a többváltozós teszt ereje alkalmazkodni a megváltozott fogyasztói felfogásokhoz

Az egyik legfontosabb módszer annak biztosítására, hogy vállalkozása készen álljon alkalmazkodni a fogyasztók változó gondolkodásmódjához, az A / B és a többváltozós tesztelés felhasználása az e-kereskedelmi webhelyeken és a márka céloldalain.

Míg Az A / B tesztelés hatékony módszer A többváltozós tesztelés sokkal átfogóbb technika, amely a teljes kép érdekében egyesíti az oldal különféle elemeit, és két különböző nyitóoldalt mutat be a fogyasztóknak, amelyek különböző érzelmeket ölthetnek a fogyasztók számára, hogy élvezhessék vagy visszaválasszák őket.

Dióhéjban a többváltozós tesztelés egy olyan hipotézis tesztelésének technikája, ahol több változó módosul. A cél itt az, hogy megtaláljuk a szolgáltatások és szempontok legjobb kombinációját egy sikeres weboldal számára, amely a legjobban megérti az új fogyasztói piacot.

optimalizáló tölcsér pszichográfiai ab teszteléssel többváltozós teszteléssel

Kép forrása

Amint azt a fenti példából láthatjuk, a többváltozós tesztelés művészete az, hogy a vállalkozások sokkal jobb betekintést nyerhetnek abba, hogy a weboldalterv mennyire felel meg a fogyasztók változó viselkedésének.

Mivel a webhelyeket és a mobilalkalmazásokat rengeteg változtatható elem kombinációjával hozzák létre, a többváltozós teszt különböző elemeket változtat – hasonlóan a kép megváltoztatásához címsor ugyanabban az időben. Ezt példaként használva a kép három variációja és a címsor két változata kombinálható, így létrehozható a tartalom hat változata – amelyeket egyszerre tesztelnek, hogy megnézzék, melyik éri el a legkedvezőbb interakciókat.

A szigorú tesztelésnek ez a formája létfontosságú, ha a marketingszakemberek üzleti modelljük adaptálására törekszenek, miközben hatékonyabb kampányanyagokat keresnek a termékek vagy szolgáltatások átalakításához.

Értékesítési csatornák elemzése

Bár sok marketingesnek felmerülhet az a gondolata, hogy törvényszerűen boncolgassák eladási csatornáit, a változó pszichológia az világjárvány után A piac nagyobb elemzést és újbóli elemzést követel meg arról, hogy az ügyfél utazásának mely szakaszai zökkenőmentesebbek a helyszínen, mint mások.

Platformok, mint A Google Analytics és Finteza mindkettő mély betekintést nyújt abba, hogy a leendő vevő melyik oldalon hagyja el kosarát.

optimalizáló tölcsér pszichográfiai finezával

Kép forrása

Fontosabbá kell tenni a fogyasztók megértését pszichológiai szinten

A COVID-19 okozta rengeteg felfordulás a marketing világában 2020-ban, és nyilvánvalóvá válik, hogy a védőoltás beérkezésével a hatása nem múlik el. A marketingszakembereknek alaposan elemezniük kell csatornáikat, hogy alkalmazkodjanak ahhoz, hogy a fogyasztók hogyan viselkednek a járvány után. Az átmeneti folyamat minden bizonnyal egyértelműbbé válik az idő múlásával, de a normális élethez való könnyű visszatérés érdekében elengedhetetlen, hogy a vállalkozások gyorsan cselekedjenek az új szokásforma befogadásához.

Szigorúan A / B vagy többváltozós tesztelés és a folyamatos értékesítési tölcsérelemzés, a fogyasztók új gondolkodásmódjának vonzó nehéz folyamat kissé egyszerűbbé tehető. Pontosan elegendő időt adunk a marketingszakembereknek arra, hogy kampányukat készen állítsák az „új normálisra”.

A szerzőről

Dmytro Spilka a (z) vezérigazgatója Solvid, egy kreatív, hosszú formájú tartalom létrehozó ügynökség Londonban. A Pridicto alapítója. Munkáját a Shopify, az IBM, az Entrepreneur, a BuzzSumo, a Campaign Monitor és a Tech Radar publikálta.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok