Hogyan mutathatja meg SEO ajánlata üzleti értékét

Avatar admin | 2021.03.23. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

A növekedés lehetőségének megértése

A versenyzők kulcsszavainak hiányosságainak elemzése

Ez józan ész, de néha elkerülheti az ügyfél figyelmét – megmutatja nekik, hogy kik a valódi online versenytársaik a lekérdezések és a keresési szándék szempontjából.

Egy parfümüzlet például szoros versenyben lesz az olyan nagy kiskereskedőkkel, mint az Amazon, nem pedig a versengő parfümüzletekkel, és úgy dönt, hogy online szolgáltatásokat kínál.

Az ügyfél domainjének a versenytársakkal való összefüggésében történő áttekintése áttekintést nyújt az átfedő és nem átfedő kulcsszavakról, azok fő jellemzőivel (keresési mennyiségek, szezonalitás stb.) Együtt. Ez az egyik jelentős módja annak, hogy megértsük, mely kulcsszavakat érdemes bevezetni az Ön kulcsszavába SEO javaslat és hátsó stratégia annak érdekében, hogy félrevezető kulcsszavak ne kerülhessenek félre.

Hogyan mutathatja meg SEO-ajánlatának üzleti értékét

Folytatva a parfümüzlet példáját, bár az ügyfélnek egy meghatározott kulcsszókészletre kell összpontosítania, Ön képes lesz meggyőző, adatalapú érvelést tenni arra, hogy miért fontos a nem átfedő kulcsszavak javítása.

Tegyük fel, hogy megtudta, hogy parfümüzletünk egyik versenytársa dedikált oldalakat adott az aromán alapuló parfümök számára, amelyek listája „vetiver” vagy „fehér pézsma” volt. Ennek megismétlése nem jelenti az ügyfél termékcsaládjának megváltoztatását, és új értékes kulcsszavakat ad hozzá a keverékhez.

Az ügyfél piaci részesedése

Az ügyfél üzleti állapotának értékelésének másik módja a Láthatósági mutató mint piaci részesedési mutató. Megjelenítési arányként számolva és a keresési mennyiségekkel súlyozva megmutatja a növekedési potenciált az ügyfél versenytársaival és az összes részesedéssel összehasonlítva.

Százalékban kifejezve tudni fogja, hová kell összpontosítania a figyelmét.

Például, ha versenyképes piacról van szó, és a fő versenytárs láthatósága 70%, akkor a felső 3 csoportba tartozó nagy volumenű kulcsszavak rangsorának javítása játékváltó lesz. Azt is tudni fogja, mely kulcsszavakat kell kiválasztania a nyertes SEO stratégiához.

Hogyan mutathatja meg SEO-ajánlatának üzleti értékét

Átlátszó számítások reális időkerethez

A célzott kulcsszavak alapos kutatása és kiválasztása után annak modellezése, hogy a nem márkájú organikus forgalom hogyan nézhet ki, ha egy adott teljesítményt 6 vagy 12 hónapos időkereten belül érnek el, segít az ügynökségnek a megfelelő elvárások megfogalmazásában.

Ehhez meg kell vizsgálnia az összes olyan kulcsot, amely befolyásolja a kulcsszólistát:

  • A keresés szezonalitása és a kulcsszavak éves trendje.
  • Hogy néz ki csak a szezonalitás által befolyásolt inerciális forgalom (mintha a webhely rangsorai megállnának).
  • A SEO cél elérésének időbeli teljesítménye, lineáris vagy exponenciális számítással.
  • Az átlagos CTR-görbe, amelyet a SERP-funkciók és az eszközszegmentáció minden egyes keverékének 10 legjobb pozíciójára számítottak, megmutatja azokat a tényleges kattintásokat, amelyekkel az ügyfelet sikerül elérni.
  • A hosszú farok kulcsszavak és azok hatása az előre jelzett forgalomra.

Ezt a modellt szem előtt tartva, a rangsor helyett becsülheti meg a munkameneteket és a konverziókat. Például a SEOmonitor előrejelzési modulja, a további konverziók becslése a becsült további látogatások alapján szorozva a számításban szereplő minden kulcsszó megfelelő konverziós arányával. Ellenőrizheti az egyes bemeneteket és kimeneteket egy kulcsszó szintjén, és megnézheti, mi teszi reális vagy túl messzire behúzott forgatókönyvet.

Így az előrejelzés betöltött fogalmát kézzelfoghatóbb ötletgé alakítja – különféle további forgalmi forgatókönyvek, amelyek lehetséges üzleti eredményeket eredményeznek, és a beszélgetést marketing hozzáadott érték felé terelik.

Egy adott szcenárió esetének megalapozása érdekében kiemelheti, hogy milyen lenne a forgalmuk a javasolt SEO kampánnyal és anélkül, átláthatóan szemlélve, hogy mi került bele a számításokba és milyen feltételezéseket tett Ön.

Ha megengedi az ügyfélnek, hogy megértse az általános lehetőséget, és mi rejlik benne az üzleti életében, akkor megalapozhatja a siker közös alapját.

Megfelelő költségvetés-e most az ügyfél vállalkozásának?

Amikor ügynöksége üzleti ügyet épít, egy másik fontos dolog a SEO teljesítmény és az eredmények közötti közvetlen kapcsolat értékelése, korrelálva egy olyan objektív referenciaértékkel, amelyet Ön és az ügyfél is könnyen fel tud mérni.

Hasonlítsa össze a SEO költségkeretét és az előrejelzett eredményeket az egyenértékű Google Ads szolgáltatásban, és külső összehasonlítással láthatja, hogy a SEO mit ér. Például, ha a reális forgatókönyv becsült Google Ads-értéke 12 hónapra 55 000 dollár, akkor egy 500 és 700 dollár közötti megtartó hihetőbbnek tűnik, mint egy 1500 dolláros.

Ezzel szemben, ha a becsült Google Ads-érték eléri a 250 000 dollárt + ugyanezen 12 hónapos időkereten belül, akkor egyértelmű, hogy a nemzetközi SEO-ról beszélünk erősen versenyző piacon és legalább 5000 és 7000 dollár közötti megtartóról.

Hogyan mutathatja meg SEO-ajánlatának üzleti értékét

A becslések és a költségvetési referenciaérték megállapításának fájdalmas oda-vissza helyett most áttekintheti, hol van a vállalkozás, és hogyan járulhat hozzá a bevételek szempontjából. Tehát ezek a számítások segíthetnek Önnek állítsa be a megfelelő árat az adott ügyfélprofilhoz.

Még akkor is, ha úgy dönt, hogy nem írja be az előrejelzési forgatókönyvet az ajánlatába, és ehelyett tárgyal a KPI-kről, miután a SEO technikai fejlesztések megtörténtek (az együttműködés 3. vagy 4. hónapja), rendelkezésére áll egy fontos belső kalibráló eszköz.

Az előrejelzési gyakorlat segít felmérni, hogy az új ügyfél célja megéri-e, és elszámoltatja ügynökségét az Ön által javasolt SEO stratégiával kapcsolatban.

A kampány jó irányban halad?

A változó forgatókönyvekkel rendelkező kezdeti üzleti eset segít az ügynökségnek meghatározni az új ügyfél sikerét. Ezután ugyanolyan fontos nyomon követni a SEO kampány előrehaladását, amint a helyén van. Végül is az előrejelzés csak egy módja annak, hogy megbecsüljük a lehetséges jövőt, és mindkettőtök számára „északi csillagot” állítsunk. A többi attól függ, hogyan alakul a stratégia a változó kontextussal szemben.

Itt játszik jelentős szerepet az előrejelzés.

Lehet, hogy az ügynökség úgy dönt, hogy az audit követelményeinek végrehajtása után először az együttműködés 3. vagy 4. hónapjában osztja meg a KPI-ket. Vagy itt az ideje a negyedéves felülvizsgálatnak, és a kezdeti SEO stratégiát és az azt követő előrejelzéseket megvizsgálják. Akárhogy is, döntő fontosságú a felülvizsgálat és az alkalmazkodás.

Lehet, hogy vannak új kulcsszólisták, amelyeket forgalmi forgatókönyvhöz kell hozzáadni és modellezni, vagy digitális PR-lehetőség, amelyet hozzá lehet adni az átfogó tervhez. Lehet, hogy az ügyfélnek vannak olyan termékei vagy szolgáltatásai, amelyeket optimalizálni akarnak, és amelyek nem szerepeltek a kezdő tervben.

Hogyan mutathatja meg SEO-ajánlatának üzleti értékét

Például visszatérve parfümüzletünkbe és annak járványos kihívásaira, fontos, hogy rendszeresen megérintsük a bázist, hogy lássuk, milyen új lehetőségek várnak rájuk. Lehet, hogy az otthoni illatiparban akarnak ágazatot kialakítani, de nem tudják, mennyi kereslet van a célpiacon. SEO ügynökségként újból SEO kampányt indíthat a „házi parfümök” keresési adatai alapján, és megtervezheti a kreatív digitális PR kampány azzal a kampóval.

Az ügyfélkapcsolat-építési folyamatnak ez a lépése további előnyt jelent annak bizonyításában, hogy hogyan teremtett üzleti értéket és mit tehet még.

Összegzés

A javasolt SEO kampány értékének hatékony közlése elengedhetetlen ahhoz, hogy a potenciális ügyfelek eldöntsék, megfelelő-e az ár, megfelelő-e az időkeret, megtérül-e a befektetés megtérülése stb. Ez is egy módja annak, hogy ügynökségét őszintén és elszámoltathatóan tartsa.

A megbízható előrejelzési módszertan segíti a fentieket az alábbiak elérésekor:

  • Készítsen közös meghatározást a siker külleméről – a releváns kulcsszavakra elért rangsorok, a versenytársakkal szemben elért láthatóság stb., Ami közvetlenül további forgalmat, konverziókat és bevételt jelent.
  • Készítsen reális költségkeretet az ügyfélprofil és annak Google Ads egyenértékű értéke alapján.
  • Kövesse nyomon a SEO célkitűzését, és előrejelezze, ha a stratégia kiigazításáról van szó.

A SEOmonitor előrejelzési modulja támogatja a SEO ügynökségeket, hogy mindezt megbízható adatokkal és minden szükséges változóval tegyék meg, figyelembe véve a szezonalitást, a YoY trendeket és még sok mást.

Ráadásul a Google Diák integrációjával a Javaslatkészítő amely automatikusan lekéri az előrejelzési adatokat, és az üzleti forgatókönyvet átalakítja előadásra kész prezentációvá.

Hogyan mutathatja meg SEO-ajánlatának üzleti értékét

Az előrejelzési modul csak egyike azoknak a megoldásoknak, amelyeket a SEOmonitor fejleszt az ügynökségek számára relevánsabb ügyfelek megszerzésére, kezelésére és megtartására.

Csatlakozz hozzánk arra törekszünk, hogy nagyobb átláthatóságot nyújtsunk a SEO ipar számára!
Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok