Hogyan növeli a szándékos adatok a konverziókat

Avatar admin | 2021.04.22. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

A marketingesek hosszú utat tettek meg az óriásplakátok kihelyezésétől és az újságokban történő hirdetések kivitelétől.

Vagy mi?

Míg a digitális marketing másként érzi magát nálunk, a legnagyobb változás, amelyet kilátásaink tapasztalnak, az, hogy hatalmasan növekszik azoknak a hirdetéseknek a száma, akiknek minden nap ki vannak téve. Lehetőségeit naponta korlátozzák, felfelé 10 000 hirdetés (majdnem a duplája az egy évtizeddel ezelőtti mennyiségnek), és túlnyomó többségük nem érdekli őket.

Meggyőződésünk, hogy a célzás a legjobb módja annak, hogy hirdetéseink a megfelelő közönség elé kerüljenek, de egyetlen kulcsfontosságú különbséget tévesztettünk el: A célzás olyan emberek elé tárja hirdetéseinket, akiket mi gondol a megoldásaink érdekli, nem pedig azok, akik valóban vannak.


Tehát hogyan találjuk meg azokat a kilátásokat, akik vannak aktívan keres az általunk kínált termékekre vagy szolgáltatásokra?

Enter: szándékadatok.


A B2B vásárlók majdnem fele azonosítson egy megoldást, mielőtt valaha is kapcsolatba lépne az eladóval – tanulmányok kimutatták. És mindannyian tudjuk, hogyan csinálják: online keresnek.

A szándékosan működő adatkezelő cégek (a miénkhez hasonlóan) összegyűjtik az összes digitális morzsát, amelyet a vásárlók maguk mögött hagynak digitális vásárlási útjuk során, és ez a digitális nyomvonal képet ad arról, hogy melyik potenciális érdeklődő érdeklődik terméke vagy szolgáltatás iránt, és melyik nem.

Dióhéjban az hogyan működnek a szándékos adatok.

Hogyan integrálhatja a szándékadatokat a jelenlegi marketingtevékenységébe?

Itt van négy egyszerű szándék adatstratégia, amelyekkel ma elkezdheti.

1. Csökkentse a megcélzott fióklista rendetlenségét

Az, hogy érdekli a fiókokat, még nem jelenti azt, hogy készek vásárolni. A szándékadatok felhasználásával megtudhatja, melyik fiókok keresik jelenleg a legaktívabban a megoldását, így időt tölthet a megfelelő potenciális ügyfelek gondozásával – nem pazarolva az időt olyan számlákra, amelyek nem állnak készen a vásárlásra.

2. Pontosan tudja, mit kutatnak a kilátásai

Az első fél adatai nagyszerűek, de nagy hiányosságokat hagyhatnak maguk után. Például lehet, hogy tudja, ki látogatja az Ön webhelyét, de nem biztos, hogy azt is tudja, melyik potenciális ügyfeled is délutánjukat töltötte a versenytársak kutatásával.

Kombinálás első fél adatait val vel kiváló minőségű harmadik fél szándékú adatai tisztább képet ad a vásárló valódi útjáról, rögzítve azt, amit a potenciális ügyfelek a teljes digitális útjuk során kerestek – nemcsak azt, amit az Ön webhelyén tettek.

3. A kilátásokat kulcsszó-klaszterek szerint szegmentálja a releváns ABM-utazások felépítéséhez

Ne támaszkodjon tanult találgatásokra a potenciális ügyfelek szegmentálásához. Az interneten végzett tevékenységeik holisztikusabb áttekintésével személyre szabottabb ABM-utazásokat állíthat be annak biztosítása érdekében, hogy a megfelelő üzenetekkel érkezzen a megfelelő üzenettel, pontosan akkor, amikor a legnagyobb szükségük van rá.

4. Készítsen személyre szabott tartalmat, amely megfelel a leendő felhasználók aktuális igényeinek

“Úgy írom le:” Halljuk, hogy tüsszögnek, és elmegyünk ajánlani nekik egy Kleenexet. “

– Ben Howell, a kereslet-generáció és a Paid Digital vezetője, Amerika, Értékesítési erő

A leendő érdeklődési körök nem statikusak, és speciális igényeik hétről hétre gyakran változnak. A vásárlói szándékadatok felhasználásával tartalmát relevánsan tarthatja, így minden alkalommal megkapja azt, amit vásárlója keres.

Ha mindez elsöprőnek hangzik, nem az. Bizonyos szándékú adatszolgáltatók integrálódhatnak a HubSpot, az Outreach, a Salesforce és más olyan platformokba, amelyeket ma már használ, hogy segítsen a skálán történő személyre szabásban.

Készen áll a szándékadatok integrálására a marketing eszköztárába?

Nem olyan gyorsan! Nem minden szándék adat egyenlő.

A szolgáltatók két fő módszert alkalmaznak a szándék adatok széleskörű megszerzésére, és fontos tudni a kettő közötti különbségeket.

1. Bidstream adatok

A Bidstream szándékadatokat közvetett módon gyűjtik.

A felhasználók tevékenységét egy oldalon lévő hirdetés képpontja rögzíti, nem maga az oldal. A felhasználói szándék megértése érdekében a szándékadat-szolgáltató az olyan oldalakat kaparja ki, mint a kulcsszavak és a látogatói információk, és megpróbálja összerakni őket.

Ahogy el lehet képzelni, ez gyakran pontatlan és hiányos információkhoz vezet, mivel feltételezéseket tesz a felhasználóval és az oldal tartalmával kapcsolatban, és csak azokon az oldalakon működik, ahol rendelkezésre áll a hirdetési terület.

A bidstream adatokkal még nagyobb gondot jelent a megfelelés. Az adatok begyűjtésének jellege miatt nem tudja ellenőrizni, hogy a felhasználók engedélyezték-e vagy beleegyeztek-e adataik megosztásába, így felhasználása megsértheti a GDPR-t, a CCPA-t és a felhasználói adatok egyéb adatvédelmi szabályait.

2. Együttműködési adatok

Az ajánlattételi adatokkal ellentétben az adatszövetkezetek tagi webhelyekből állnak, amelyek mindegyike részt vesz és beleegyezik egy olyan címke megvalósításába, amely a felhasználói információkat és tartalmat az egész webhelyen rögzíti (függetlenül attól, hogy a hirdetések jelen vannak-e vagy sem).

Ez azt jelenti, hogy a felhasználói adatokat közvetlenül az oldal gyűjti – és nem a hirdetés -, és ez valódi felhasználói interakciót jelent a webhelypel.

Megfelelési szempontból az adatszövetkezetek sokkal biztonságosabbak, mint a bidstream adatok, mert a szövetkezeti tagok webhelyei a felhasználói adatok összegyűjtése előtt megszerezhetik az egész hálózatra vonatkozó beleegyezést.

Honnan származnak az adatai?

Itt van öt kérdéseket feltenni a potenciális szolgáltatónak annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legjobb szándékú adatokat használja, és tartsa távol a vállalatot a megfelelőségi helytől:

  1. Kiváló minőségű adatszövetkezettől gyűjti az adatait, vagy kaparott ajánlattételi adatokat gyűjt?
  2. Kizárólag a hirdetésekkel rendelkező webhelyekről gyűjt szándékadatokat?
  3. Megoldása teljes mértékben megfelel a GDPR-nek és a CCPA-nak?
  4. Kizárólag az IP-címekre támaszkodik a fiókszintű tevékenységek azonosításához?
  5. Az adatgyűjtés előtt megkapják-e az adatforrásai hozzájárulását a látogatóitól?

Most menjen ki, és keresse meg azokat az ügyfeleket, akik meghalnak, hogy hallják Önt!

További források a szándékolt adatokról

Hogyan készítsünk vállalati marketing stratégiát B2B szándékadatokkal

Az Essential Intent Data Guide

Hogyan és miért használják a B2B marketingesek a szándékadatokat


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok