Hogyan szerezhetünk rendszerszintű színválasztót Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2020.12.30. 43 Views 0 Likes 0 Ratings

43 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

PowerToys színválasztó ablak a kék háttér

Gyorsan ki kell találnia egy színt? Használata A Microsoft ingyenes PowerToys segédprogramja Windows 10 rendszerhez, azonnal előhívhat egy színválasztót egy billentyűparancs segítségével, és az egér kurzorával azonosíthatja a képernyőn megjelenő bármely színt hex, RGB vagy HSL formátumban. Így teheti meg.

Telepítse a PowerToys alkalmazást és engedélyezze a Színválasztót

A Microsoft praktikus, az egész rendszerre kiterjedő színválasztójának használatához meg kell letöltés PowerToys először a Microsoft webhelyéről. A legfrissebb kiadást a fent hivatkozott letöltési oldal teteje alatt találja. Dtegyen egy EXE fájlt, például “PowerToysSetup-0.27.1-x64.exe” (a név a legújabb kiadástól függően változik), és futtassa.

A telepítés befejezése után indítsa el a PowerToys beállításokat az asztalon vagy a Start menüben, majd kattintson az oldalsávon a „Színválasztó” elemre. Ezután ellenőrizze, hogy az „Színválasztó engedélyezése” kapcsoló „Be” állásban van-e.

Alapértelmezés szerint a Windows + Shift + C billentyűkombinációt használja a színválasztó aktiválásához. Ha tetszik, ezen a képernyőn a billentyűparancsot a kívántra módosíthatja.

Válassza a lehetőséget "Színválasztó" akkor győződjön meg róla "Színválasztó engedélyezése" be van kapcsolva.

Ezután zárja be a PowerToys alkalmazást, és készüljön fel néhány szín megragadására. A Színválasztó működéséhez a PowerToys Settings alkalmazásnak nem kell futnia.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Microsoft PowerToys for Windows 10, magyarázat

A Színválasztó aktiválása billentyűparancs segítségével

Miután a Színválasztó engedélyezve van, bármikor használhatja a Windows + Shift + C (vagy bármilyen választott billentyűparancs) megnyomásával a billentyűzeten. A parancsikon megnyomása után az egér kurzor mellett egy kis felugró ablak jelenik meg, amely négyzet alakú előnézetet mutat a mutatott színről és a hexadecimális kód (gyakran röviden hexának hívják) erre a színre.

A Színválasztó használata a szín azonosításához a Windows 10 rendszerben.

A kurzort bármely kívánt színre mutathatja a képernyőn, beleértve az ikonokat, alkalmazásokat, képeket, asztali háttereket, a tálcát és még sok mást. Ha további információra van szüksége a színről, kattintson az egér bal gombjára, miközben az egérrel lebeg, és egy ablak jelenik meg.

A PowerToys Színválasztó részletei ablak.

Ez az ablak megjeleníti az imént kiválasztott szín hexadecimális színkódját, RGB (piros, zöld, kék) és HSL (színárnyalat, színtelítettség, világosság) értékét. Ha ezen értékek egyikét (szöveges karakterláncként) át szeretné másolni a vágólapra, vigye az egérmutatót az elem fölé, és kattintson a megjelenő „másolás” ikonra.

Színértéknek a vágólapra másolásához kattintson a gombra "másolat" ikon.

Ezenkívül a színválasztóban belül kiválasztott színértéket úgy is módosíthatja, hogy az ablak teteje közelében található nagy színsáv közepére kattint.

A Színválasztóban kattintson a színsávra a színértékek beállításához.

A színsávra kattintás után megjelenik egy másik képernyő csúszkákkal, amelyek lehetővé teszik a szín beállítását az egérrel vagy az értékek beírásával a billentyűzettel.

A Színválasztó színbeállítás ablak.

Ha elkészült, kattintson az „OK” gombra, majd a szín hozzáadódik a mentett színpalettához, amely az ablak bal oldalán található függőleges oszlop oszlop. Ha el kell távolítania egy színt az ablak szélén lévő palettáról, kattintson a jobb gombbal a szín négyzetére, és válassza az „Eltávolítás” lehetőséget.

Ha el akarja hagyni ezt az ablakot, és másik színt szeretne választani, kattintson az ablak bal felső sarkában lévő szemcsepp ikonra.

A Színválasztóban kattintson a szemcsepp gombra, hogy másik színt válasszon.

A részletablak bezárul, és megismételheti a folyamatot, kiválasztva a kívánt színt.

Ha bármikor el akarja hagyni a Színválasztót, nyomja meg az Escape billentyűt a billentyűzeten, vagy kattintson valahová, hogy újra előhívja a részleteket tartalmazó ablakot, majd az ablak bezárásához kattintson a jobb felső sarokban található „X” gombra. Amikor újra szüksége van a Színválasztóra, csak bárhonnan nyomja meg a Windows + Shift + C billentyűkombinációt, és pillanatok alatt visszatérhet a színek kiválasztásához.

Színes világ van odakinn, úgyhogy jó szórakozást![ad_2]
Source link


43 Views 0 Ratings Rate it