Hogyan tekinthető meg az FPS bármely Windows 10 játékban (extra szoftver nélkül)

Avatar Gadam | 2021.01.04. 2637 Views 0 Likes 0 Ratings

2637 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Az FPS számláló a Windows 10 Xbox Game Bar-jában.

A Windows 10 beépített FPS számlálóval rendelkezik kevéssé ismert Xbox Game Bar. Neve ellenére az Xbox Game Bar egy teljes képernyős overlay, amelyet PC-s játékokban használhat. Így mutathatja meg másodpercenként a képkockáit (FPS) a játékokban.

Ez a funkció a Game Bar része. A megnyitásához nyomja meg a Windows + G billentyűkombinációt. (Ha a Játéksáv nem jelenik meg, menjen a Beállítások> Játék> Xbox játéksáv menüpontba, és győződjön meg arról, hogy a Be értékre van kapcsolva. Választhat egy egyéni billentyűparancsot is, amely innen indítható.)

Keresse meg a lebegő „Performance” modult a Game Bar overlay-ben.

A Teljesítmény widget, amely CPU-használati grafikont mutat a Windows 10 Xbox Game Bar-jában.

Ha nem látja a lebegő Teljesítmény panelt, kattintson a képernyő tetején található sávon található menü gombra, majd a megjelenítéséhez kattintson a „Teljesítmény” gombra.

Kattintson a menü> Teljesítmény elemre.” width=”650″ height=”401″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>Kattintson a lebegő Teljesítmény ablakban az „FPS” lehetőségre.  Amikor először rákattint erre a lehetőségre, megjelenik egy üzenet, amely szerint bővítenie kell <a href=Felhasználói felület hozzáférés FPS információkhoz a PC-s játékokról.

Kattintson a „Hozzáférés kérése” gombra a folytatáshoz. A rendszer kéri, hogy fogadja el a felhasználói fiókok felügyeletét.

Miután megerősítette az UAC parancsot, újra kell indítania a számítógépet a funkció engedélyezéséhez. Az FPS mérő az újraindításig nem működik.

Kattintson a gombra "FPS" és kattintson "Hozzáférés kérése."

A számítógép újraindítása után indítson el egy PC-s játékot, és nyissa meg a Játéksávot. A Teljesítmény widget megmutatja a másodpercenkénti képkockáit (FPS), a CPU-t, a GPU-t, a VRAM-ot (video RAM) és a RAM-ot.

Az FPS grafikonjának megtekintéséhez kattintson az „FPS” kategóriára. Előfordulhat, hogy az egérmutatót a widget fölé kell vinnie, és a jobbra nyílra (“>”) kattintva megjelenik a grafikon, ha az úszó widget kicsi.

Annak érdekében, hogy az FPS mérő mindig a képernyőn maradjon, kattintson a „Pin” ikonra az úszó widget tetején a Game Bar felületén. Még akkor is, ha elrejti a Játéksávot, az a képernyőn marad, és mindig megjelenik a játék tetején, amíg ki nem oldja.

Kattints a "Pin" gombra a Teljesítmény ablak tetején.

A lebegő ablakot áthelyezheti a képernyőn úgy, hogy áthúzza a játéksáv fedvényében. Kiválaszthatja a méretét is.

A Windows 10 FPS-grafikonja lebeg a PC-játék felett.

Megszabadulni a lebegő Performance ablak, menjen vissza a Game Bar overlay-re (Windows + G), és kattintson az „Unpin” gombra. Ezután csak akkor jelenik meg, amikor felhúzza a Game Bar overlay-t.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 10 rejtett lebegő teljesítményű paneljeinek bemutatása[ad_2]
Source link


2637 Views 0 Ratings Rate it