Készítsen saját intelligens zárat egy Raspberry Pi, RFID jelvény és egyéni kód segítségével – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2020.12.27. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

A hamis ajtó mögött bezárt telefon, rajta tartott RFID-kártyával.
YenteDeWael

Az egyik jobb intelligens otthoni termék, amelyet megvásárolhat, az intelligens zár. Ez segít megtudni, ki jön és megy, és beállíthat rutinokat az ajtó bezárására éjszaka vagy távozáskor. De ez gyakran azt is jelenti, hogy feladja adatait az intelligens zárat készítő vállalatnak és minden kapcsolódó okos cégnek, mint az Amazon és a Google. Ha nem tetszik ez a gondolat, miért nem készíti el a sajátját?

Most legyünk átláthatóak és őszinték: az intelligens zár megvásárlása könnyebb. Ha szeretne valamit, akkor egyszerűen telepítse és menjen, ez nem az Ön számára megfelelő útvonal. Mielőtt megoldaná ezt, érdemes jól éreznie a kapcsolási rajzokat és a kódolást. Nem kell megírnod ​​a kódot, de azért egy kis munkát kell végezned.

De ha meglehetősen kéznél van, akkor képesnek kell lennie arra, hogy kövesse YenteDeWael utasításai. Az Instructablesnél ő határozta meg a saját intelligens zár létrehozásának folyamatát. Nem tartalmaz hagyományos kulcsot, és ezt is érdemes szem előtt tartani. RFID kitűzővel kinyitja az ajtót, amint az sok irodaterületen látható. Az ujjlenyomat vagy a webhely-hozzáférés segítségével is feloldhatja.

Ennek ellenére nem csak azt tudja ellenőrizni, hogy ki jön és megy, hanem azt is, hogy mikor van kinyitva az ajtó, a jelvény tulajdonosával együtt. A kezdéshez szüksége lesz egy Raspberry Pi 3 B +, tápegység, ujjlenyomat-érzékelő, elektronikus ajtózár és számos vezeték. A teljes listát itt találja Instructables útmutató.

Építenie kell egy lakóegységet is, amely mindent megtart, és biztonságban tartja az időjárástól és a kíváncsiskodástól. A rendszer tartalmaz egy képernyőt, amely jelzi a jelvény működését, és egy kamerát, amellyel fényképezheti az ajtóban tartózkodót. Összességében ügyes (bár nagy és nehézkes) projekt.

És ha mindez túl sok munkának tűnik, akkor azt javasoljuk Schlage kódolás. Wi-Fi-alapú, könnyen használható és telepíthető, és rendkívül jól működik.[ad_2]
Source link


42 Views 0 Ratings Rate it