Kezdő lépések a Google TV-vel

Avatar Gadam | 2020.12.31. 183 Views 0 Likes 0 Ratings

183 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

google tv logó
Google

A Chromecast a Google TV-vel bemutatta a vállalat elképzeléseit az intelligens TV-készülékekről. Ha a Google TV-t futtató streaming eszközzel rendelkezik, néhány dolgot tudnia kell. Segítünk abban, hogy a legtöbbet hozza ki tapasztalataiból.

Egy dolgot meg kell jegyeznünk, mielőtt elkezdjük: A Google TV nem azonos az Android TV-vel. Bár mindkettő az Android operációs rendszeren alapul, nagyon eltérő módon működnek. Gondolhat a Google TV-re, mint az Android TV új verziójára.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a különbség a Google TV és az Android TV között?

Az alkalmazások és játékok telepítése a Google TV-re

google tv alkalmazások és játékok telepítése

Először is, a Google TV élménye valóban csak olyan jó lesz, mint az Ön által használt alkalmazások és játékok. Végül is a Google TV egyszerűen a média és a játékok streamingjének kézbesítési rendszere.

Alkalmazások és játékok telepítése a Google TV-re kissé bosszantó lehet. A Google Play Áruház, ahonnan az összes alkalmazás és játék származik, nem könnyen elérhető. Ehelyett a kezdőképernyőn az „Alkalmazások” fület kell használnia.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az alkalmazások és játékok telepítése a Google TV-re

Ha ott van, akkor a kategóriák böngészése, az ajánlások áttekintése vagy a kívánt alkalmazás vagy játék közvetlen keresése a kérdés.

Hogyan lehet eltávolítani az alkalmazásokat és a játékokat a Google TV-n

google tv uninstall hős

Elkerülhetetlenül el kell távolítania az alkalmazásokat és a játékokat is. Lehet, hogy kipróbált egy alkalmazást, és úgy döntött, hogy nem tetszik, vagy esetleg el akar távolítani egy olyan szolgáltatást, amelyet előre telepített az eszközre. Bármi is legyen az oka, könnyű megtenni.

Alkalmazások és játékok eltávolítása a Google TV-ről közvetlenül a kezdőképernyőről végezhető el. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy alkalmazást, és hosszan nyomja meg a menü megjelenítéséhez. Ne hagyja, hogy a kevéssé használt alkalmazások eltömítsék az eszközt.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet eltávolítani az alkalmazásokat és a játékokat a Google TV-n

A Google TV kezdőképernyőjének testreszabása

google tv kezdőképernyő

Ha már az alkalmazásokról és a játékokról beszélünk, akkor a kezdőképernyőn találhatja meg őket, valamint egy csomó ajánlás. A Google TV élménye nagyrészt a tartalom ajánlására irányul.

Számos módja van testreszabhatja a kezdőképernyő megjelenését. Mivel annyira az ajánlásokon alapul, a legjobb dolog az, hogy segítsen jobbá tenni ezeket az ajánlásokat. Ezt megteheti streaming szolgáltatásainak hozzáadásával, valamint filmek és tévéműsorok minősítésével.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google TV kezdőképernyőjének testreszabása

Az alkalmazások és játékok tetszés szerint rendezhetők is. Célszerű, ha kedvenceit könnyen elérhetővé teszi. Ha mindez nem elég jó, vagy egyszerűen nem tetszik az ajánlások, átválthat a „Csak alkalmazások módra”. Ez lesz kapcsolja ki az összes ajánlást és csak az alkalmazásokat és játékokat jelenítse meg.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az ajánlások letiltása a Google TV-n

A Google Fotók képernyővédőként való használata a Google TV-n

Google Fotók logó a Google TV-n

Ha nem használja aktívan a Google TV-készülékét, digitális fényképkeretként működhet. Az eszköz első beállításakor megkérdezheti, hogy „Környezeti módban” szeretné-e használni a Google Fotókat. Ez az, amit általában „képernyővédőként” gondolunk.

A Google Fotók képernyővédő valójában nem a TV-készüléken történik. Ehelyett a Google Home alkalmazásban történik iPhone, iPad, és Android. Megadhatja, hogy mely albumokat kívánja látni a képernyővédőn, néhány egyéb lehetőséggel együtt.

Ha Ön Google Fotók felhasználó, akkor ez egy nagyon jó módja annak, hogy fényképeit nagy képernyőn jelenítse meg.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Fotók képernyővédőként való használata a Google TV-n

A képernyővédő megváltoztatása a Google TV-n

google tv logó képernyővédővel

Ha nem a Google Fotók felhasználói, akkor számos más képernyővédő alkalmazás közül választhat. A Google TV-vel ellátott Chromecast sajnos kissé trükkösvé teszi ezt a folyamatot.

A Google TV továbbra is az Android középpontjában áll, ami azt jelenti, hogy használhatja az Android képernyővédő alkalmazásokat. A Google TV beállításai megnehezítik a képernyővédő beállításainak megtalálását. Hozzá kell férnie hozzájuk a választott képernyővédő alkalmazásból.

A jó hír az tud és több nagyszerű is van képernyővédő alkalmazások, amelyek a Google TV-n működnek. Nem kell korlátozódnia a Google Fotókra vagy a Google részvényképeire.

ÖSSZEFÜGGŐ: A képernyővédő módosítása a Chromecaston a Google TV-vel

A Google TV streaming eszköz újraindítása

indítsa újra a google tv-t

Végül előfordulhat olyan eset, amikor a Google TV-eszköze nem működik megfelelően. Talán kissé lemaradtnak tűnik, vagy egy alkalmazás rosszul viselkedik. Sok helyzetben egyszerű újraindítás megoldja a kérdéseket. Ez nem garantáltan mindig működik, de jó kiindulópont.

Amíg továbbra is navigálhat a Google TV felületén és megnyithatja a beállításokat, újraindíthatja az eszközt. Ha nem ez a helyzet, akkor húzza ki az eszközt az áramforrásból az újraindítás kényszerítésére.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google TV streaming eszköz újraindítása


Az egyik legjobb dolog a Google TV-ben az egyszerűsége. Remélhetőleg e néhány tipp és trükk segítségével a legtöbbet hozza ki streaming eszközéből.[ad_2]
Source link


183 Views 0 Ratings Rate it