Kiválósági Központ A tíz legfontosabb kérdés, amelyet feltesz magának

Avatar admin | 2021.02.02. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

A Marketo Engage alkalmazáson belül egy alapítványi programkönyvtár megvalósítása egy nagy teljesítmény. A másik egy kiválósági központ megvalósítása a platformon kívül. Az emberekre, a folyamatokra és az általános technológiára összpontosítva anélkül, hogy gyenge örökbefogadásra és támogatásra lenne szüksége. A háromra összpontosítva beállíthatja magát az optimalizált értékmegvalósításra és a következő nagy promóciójára. Ahogy az alkalmazottak a virtuális munka felé fordulnak a világjárvány idején, ezek az összetevők fontosabbak, mint valaha.

Várjon, mi az a Kiválósági Központ (COE)? Ha ismeri a Marketo Engage-t, valószínűleg hallott a platformon belüli Kiválósági Központról … amiről itt beszélünk, kívül. A Marketo Engage COE központosított irányítás, bevált gyakorlat, gondolatvezetés és szervezeti struktúra, amely lehetővé teszi egy vállalat vagy intézmény számára a skálázható marketingstratégia, kezdeményezések és folyamatok ellenőrzését. Bebizonyosodott, hogy javítja a hatékonyságot, a kommunikáció következetességét és a márkaneveket az egész szervezetben. A közelmúlt szerint azonban a vállalatok kevesebb, mint egyharmada vált át a tapasztalatok által vezérelt vállalkozásokra Forrester kutatási jelentés. Azért hívjuk ezt a statisztikát, mert azok, akik digitális képességeikkel igyekeznek kiemelkedni az ügyfélút növelése érdekében, mindenképpen használni akarják ezt a COE struktúrát.

Íme a tíz legfontosabb kérdés, amelyet feltesz magának az átalakulás mérlegelésekor:

1. Miért lenne szükségem egy kiválósági központra? Van már egy a peronon belül …

Tudjuk, zavaró lehet. Miért neveztünk két különböző dolgot ugyanannak? #növekedés. A Marketo Engage példányon belül egy kiválósági központ, vagy még inkább, egy alapítványi programkönyvtár található, ahol az alapítványi program sablonjai találhatók, általában azok, amelyek a legnagyobb értéket képviselik, és amelyeket a leggyakrabban használnak, valamint amelyeket széles körű használatra engedélyeztek. a ti marketing műveleti csapat. Ne feledje, hogy mindent meg lehet szerezni a platformon belül, és még mindig kudarcot vall, ha a szükséges struktúrák és folyamatok a platformon kívül nincsenek meg.

A platformon kívüli kiválósági központ egy tágabb koncepció, amely az emberekre, a folyamatokra és a technológiára összpontosít, hogy jobban lehetővé tegye a marketing automatizálási megoldását. Megerősíti az alkalmazáson belül felépítetteket azáltal, hogy ápolja a külső dizájnt, külön figyelmet szentelve a következő területeknek:

 • szerepek és engedélyek,
 • telepítés és engedélyezés,
 • folyamatmenedzsment,
 • változáskezelés,
 • mutatók és jelentések,
 • kormányzás és kormányzási modell,
 • az értékesítési és marketing partnerség,
 • ügyfélút,
 • és több!

Ezen struktúrák alapos átgondolása és megtervezése maximalizálja a megoldásokba történő befektetés megtérülését, és lehetővé teszi a szervezeti átalakulást a Marketo Engage-en belül és kívül egyaránt. Amint arról a COE-n megbeszéljük, a lendületnek szponzorra van szüksége, és a legnagyobb sikerei ezzel a szponzorációval járnak.

2. Gondosan megfontoltuk-e a centralizációt és a decentralizációt, valamint a hibrid modelleket?

A centralizáció és a decentralizáció sok tudományágra alkalmazható. Nem jelentéktelen figyelembe venni stratégiai megközelítését üzleti tevékenységének szempontjaival kapcsolatban a centralizáció és a decentralizáció tekintetében. A puszta gondolkodás arról, hogy hol áll a szervezete, vagy ahol azt szeretné, hogy a szervezet különböző aspektusai a centralizációs és decentralizációs skálán landoljanak, egy lépés a megfelelő irányba.

A centralizációnak különböző fokozatai vannak, és ennek mindig fokozatosan kell változnia a tisztán mindennel vagy semmivel szemben. A spektrum ellentétes végein totális irányítás és halászatra tanítanak – gondoljunk rájuk, őszintén szólva, ahogy nevezik őket. A különféle üzleti szempontokra alkalmazott centralizációs fokok szoros összefüggésben vannak a vállalati kultúrával és erőforrásokkal, mindig csúszós skálán mozognak, és nincs utópia.

Ezenkívül vizsgálja meg, hogy hol áll a központosítási spektrumon, a következő területeken:

 • megfelelés
 • képzés és felkészítés
 • folyamatdokumentáció
 • tartalom létrehozása
 • sablonok létrehozása és szerkesztése
 • jelentés
 • ápolják a stratégiát

3. Van-e jó lendületünk a marketing automatizálás körül, amely további értéket katalizál egész üzletünkben?

Tegyen egy lépést hátra, és gondolkodjon azon a lendületen, amely ma létezik. Elemezze, hogy miért létezik ez a lendület, tanuljon abból a lendületből, és hogyan tudja azt megismételni vagy felhasználni arra, hogy további változásokat ösztönözzen az üzleti élet minden területén. Ha valaminek nincs lendülete, és valamilyen formában vagy formában nem generál pozitív értéket, akkor nézzen szembe azzal, forduljon és alkalmazkodjon.

4. Személyre szabjuk-e és testre szabjuk-e beilleszkedési igényeinket alkalmazkodási taktikával?

Az elkötelezettség marketingének nem csak külsőleg kell léteznie az ügyfelekkel. Vegyük fontolóra azokat a befogadási indítványokat, amelyek ma vannak. Gondoljon a csapat vagy a csapatok egyedi beépítési igényeire. Javasoljuk, hogy gondoljon belső felhasználói csoportokra, „barna táskára” vagy informális ebédekre az információk megosztásához, és népszerűsítse az engedélyezést, a Marketo Engage közösségi felhasználói csoportokat. (Nézze meg a globális listát itt hozzáférés a Marketo Engage és a digitális marketing szakértők erős közösségéhez, csak arra várnak, hogy Ön és csapata csatlakozzon.) A személyre szabott lehetőségek révén sokféleképpen lehet kreatív, és javasoljuk, hogy alaposan vizsgálja meg, hogy mi fog a legjobban működni a szervezetében.

5. Van egy erős, meghatározott felépítési útvonalunk, amely előre halad?

A fent említettek mellett javasoljuk, hogy az alapokra is koncentráljon. Készítsen tervet a Marketo Engage felhasználóinak fedélzetére a játékkönyvekkel, felhasználói útmutatókkal, oktatási paklikkal és felvételekkel, az ellenőrző listák, a minőségbiztosítási űrlapok, a programkérések és az erős belső és külső erőforrások népszerűsítésével – a Marketo Engage rengeteg csodálatos erőforrással rendelkezik, és más alkalmazások és tanácsadó cégek is. Ha új funkciók vannak, állítson össze egy folyamatot arról, hogy miként lehet ezeket bevezetni. Ezenkívül fontolóra kell vennie az éves szabványképzést vagy a teljes vállalatra kiterjedő áttekintéseket, amelyek elvégzésére szüksége lehet … és ne várja meg ezeket a kezdeményezéseket. Ha úgy érzi, hogy van olyan téma, amellyel foglalkozni kell, akkor ez a hang legyen a cégen belül.

6. Jól követjük-e a létező, kritikus KPI-ket és vannak-e net-új KPI-k, amelyeket figyelembe kell vennünk?

Válasszon adatközpontú megközelítést, és tudjon elmesélni egy történetet, és ellenőrizhető adatokkal álljon elő egy erős ügyben. Értse meg azokat a KPI-ket, amelyeket az értékesítés, a pénzügyek, az ügyfelek sikerei stb. Követnek nyomon, megtanulják, hogyan kell beszélni egy olyan közös nyelvet, amely elősegíti a vásárlást, vagy egyszerűen csak eredményesen beszélgetnek olyan mutatókról, amelyek nem hagyják el a fejét. -találkozó a CFO-val. A Marketo Engage azt javasolja, hogy összpontosítson olyan mutatókra, mint a program teljesítménye, az ólom minősége, a vízesés mutatói, a befektetés megtérülése (ROI) és az ólom megszerzésének jelentése, valamint az értékesítés hatékonyságának mutatói. Ha a szervezete nagyon kiforrott a hozzárendelési stratégiája szempontjából, javasoljuk, hogy állapodjon meg a szervezeten belüli többérintéses hozzárendelési intézkedésekről, és alkalmazza az érettséggel párosított megfelelő technológiát a mérés megkönnyítésére. Fontolja meg a adatközpontú működési modell az üzleti élet stratégiai célokhoz igazítása és irányítása az ügyfelek útján, minimális üzleti zavarok nélkül, a folyamatos növekedés biztosítása érdekében a KPI-k összehangolásával az utazás minden szakaszához.

7. Van-e olyan súrlódás az értékesítési és marketing partnerségben, amely befolyásolja az ügyfél útját?

Ez egy időtlen téma. Bármennyire is fejlődik a technológia, és bármilyen kifinomulttá is válunk marketing taktikánkkal, nincs olyan gépi tanulás, amely valaha is megdöntené az együttműködés ősrégi gyakorlatát. Kritikus, hogy ápolja ezt a kapcsolatot, stratégiai és folyamatos párbeszédet folytasson, és valóban értékelje ezt a partnerséget.

8. Milyen más emberek és folyamatok illesztése létezik a Marketo Engage számára kritikus egyéb kezdeményezésekhez?

Itt játszik szerepet a folyamat- és változáskezelés. Van-e központosított folyamata ma? Gondolja át, hogyan fogadta el őket, mitől tartott örökbefogadás, és gondolkodjon el azon, hogy hol lehet szüksége új folyamatokra a marketing növekedésének támogatásához. A COE folyamatkezelési infrastruktúrájának különféle pillérei vannak, a felhasználói beállítások és a folyamatdokumentációk csak kettőt említenek. A változáskezelés szintén kulcsfontosságú. Elgondolkodik-e a szervezeten belüli változások katalizálásán és annak minden dicsőséges összetevőjén, például a kommunikáción, a változásügynökökön és a változásméréseken? Szellemi táplálék…

9. Van-e stabil kormányzási struktúránk?

Az irányítás és a kormányzási struktúrák szerepe kulcsfontosságú abban, hogy a marketing bevétel-hajtó és a költségközpont szerepe sikeres legyen. Felügyeleti struktúrák létrehozása a szervezet különböző rétegeiben stratégiai módon egyesíti a szervezet embereit, folyamatait és technológiáját a legfontosabb kezdeményezések rangsorolása, kiosztása és végrehajtása érdekében. Nem arról beszélünk, hogy több napirend nélküli találkozót kellene hozzáadni a naptárához.

10. Szükségem van-e még COE-re, ha elsajátítottuk a végrehajtást?

A rövid válasz igen. Semmilyen kiváló kivitelezés nem tudja elfedni a rossz formatervezést. Szánjon időt ezeknek az elemeknek a feltárására, és helyezze át a marketinget a „negyed megtakarításától” az üzleti egység stratégiai hatóságaként és ügynökségeként való gondolkodásba. A tervezés ugyanolyan fontos, mint a kivitelezés.

Nehezen tud válaszolni ezekre a kérdésekre? Az Adobe Digitális teljesítmény stratégia csapat rendelkezik olyan megoldásokkal, amelyek segítségével sikeresen megválaszolhatja ezeket a kérdéseket, és elmozdulhat az erős tervezéshez és az erőteljes kivitelezéshez, vagy akár még erősebb tervezéshez és erősebb kivitelezéshez.

Nézzen meg további információkat itt a Marketo Engage Kiválósági Központ Műhelyéről, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot itt.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok