Könnyű éjszakai zab {Recept + öntetek!}

Avatar Gadam | 2021.01.06. 93 Views 0 Likes 0 Ratings

93 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Van egy bizonyos szépség egy olyan parancsikon felfedezésében, amely egyszerre kényelmes és ugyanolyan jó – ha nem is jobb -, mint az igazi.

Az acélból vágott zab általában jó tíz-húsz perc főzőlapot igényel, hogy krémes és puha legyen. Ez megér egy erőfeszítést egy fantasztikus tál zabpehelyért, de legyünk itt valóságosak: nem sokunknak van ilyen ideje reggel.

Az egyik napról a másikra zab csak megköveteli keverje össze a zabot vízzel, és hagyja, hogy egy éjszakán át együtt lógjanak a hűtőben. Másnap reggel egy-két percig a mikróban, és máris mehet. Egy korántsem reggeli ember számára, például én, ez játékot változik.

A valaha volt legjobb éjszakai zab felfedezése

Soha nem próbáltam volna ki az éjszakai zabot, ha nem állok meg reggelizni a Tégla sütő pékség a minnesotai Northfieldben voltam utoljára otthon. Teljes nyilvánosságra hozatal: a pékség apám tulajdonában áll, aki elsősorban a kézműves kenyérkenyér kézbesítésével foglalkozik a minesotani tömegek számára, de nemrégiben meg volt győződve arról, hogy még néhány reggelit felvesz az étlapjába.

Ez a tál zabpehely annyira tökéletesen krémes és zamatos volt, hogy elhúztam apámat és séfjét a hátsó szobából, hogy elmondjam, hogyan készítették. Zörgették az összetevőket (acélból vágott zab, víz, néhány feltét) és az alapvető módszert (addig párolták, amíg kész volt), amelyek közül egyik sem látszott megmagyarázni, miért volt olyan rohadt jó a zabpelyhes tálam.

Éppen akkor, amikor röpködtem, a szakács megemlítette:Ja, és hagyjuk, hogy a zab egyik napról a másikra beázzon.– Bingó.

Hogyan készítsünk egynapos zabpelyhet

Miért olyan jó az éjszakai zab?

Az éjszakai áztatás időt ad a zabnak, hogy felszívja főzőfolyadékát, legyen az víz vagy tej. Mivel már teljesen telítettek folyadékkal, csak annyit kell tennie, hogy felmelegíti őket.

Valójában, fel sem kell melegíteni őket, ha nem akarja; áztatás után a nyers szemek kellemesen rágósak és nagyszerűek, mint egy hideg reggel hideg reggelije.

Azt is érzem, hogy az egyik napról a másikra történő áztatás segíti a szemek egyenletesebb főzését, ami krémes, sima állagot eredményez, ami miatt beleszerettem a téglás kemencém tálamba.

Egyetlen adag éjszakai zab!

Még egy bónusz: A zab ilyen módon történő elkészítésével egyszerre csak egy adag zabot készíthet. Mivel általában csak én magam eszem reggelit, és nem rajongok a zab nagy adagból történő újramelegítéséért, ezt nagyon értékelem!

Acél vágott zab vagy régimódi zab?

Mind az acélból vágott zab, mind a régimódi hengerelt zab kiválóan működik ezzel a módszerrel (és ugyanolyan folyadék / zab arány mellett). Használja a kívántat.

Hogyan készítsünk egynapos zabpelyhet

Hogyan készítsük el a legjobb éjszakai zabot

Az éjszakai zab nem újdonság az interneten, és én biztosan nem vagyok egyedül rajongó irántuk. Gyors keresést végezhet a Pinteresten, és elegendő zabpehely inspirációt talál ahhoz, hogy a reggeli egy évtizedén át tartson.

A legjobb módszer kielégítése érdekében a zabot különböző zab / víz arányban, különböző folyadékokkal teszteltem a víz helyett, acélból vágott és szokásos régimódi hengerelt zabokkal, és különböző áztatás után. alkalommal.

Végül úgy döntöttem, hogy a legegyszerűbb módszer is a legjobb:

 1. 1/4 csésze zab (acélból vágott vagy régimódi) és 1/2 csésze víz aránya
 2. Egyik nap áztatás
 3. Körülbelül egy perc a mikrohullámú sütőben

Ez lett az új szabványom egy jó tál zabpehelyhez.

Cserék és helyettesítések egynapos zabra

 • Cserélj egy kis tejet: A tejtej, a mandulatej vagy bármely más tej mindenképpen működni fog a víz helyett, de úgy éreztem, hogy a zab áztatás után rágósabb maradt, és főzés után kevésbé volt kellemesen krémes. Személy szerint szívesebben áztatom vízben, majd főzés után egy csepp tejet vagy egy kanál joghurtot keverek a zabba.
 • Játssz a víz és a zab arányával. Megállapítottam, hogy 1/2 csésze víz tökéletes egy meglehetősen vastag, erős tál zab készítéséhez. 3/4 csésze víz felengedésével lazább, lágyabb, zabkásabb tál zabot készítünk. Egy csésze folyadék túl soknak érezte magát, bár ez jó lehet, ha olyan dolgot szeretne, amelyet könnyedén elkortyolhat egy kézzel a munkába menet.

Hogyan készítsünk egynapos zabpelyhet

Hogyan kerülhető el a mikrohullámú buborék-feltöltés

Az egyetlen trükkös pillanat ennek a receptnek a főzés vége felé ér. Ahhoz, hogy a zabpehely megvastagodjon és krémes legyen, a folyadéknak nagyon forrónak és szinte forrónak kell lennie, de amint a folyadék a mikrohullámú sütőben teljes forrásig ér, a zab könnyen felpezsdülhet, és bármilyen tárolóedényből kifolyhat.

Ennek elkerülése érdekében, különösen az első néhány alkalommal, amikor elkészíti a zabot, tegye ezt:

 1. Használjon tiszta edényt, amely legalább kétszer annyi zabot tartalmaz, amennyit készít (mint egy korsó méretű konzervedény)
 2. Sasszemmel figyelje, ahogy mikrohullámú sütőben süt a zab. Ha bármilyen jelét látja annak, hogy a zab buborékolni kezd, azonnal hagyja abba a mikrohullámot.

Miután ezt megcsinálta néhányszor ugyanabban a mikrohullámú sütőben, akkor jó ötlete lesz, hogy pontosan mikor készül el a zab, és elkezdhet buborékolni. A mikrohullámú sütőmben azt tapasztaltam, hogy a mikrohullámú sütőben 1 perc és 20 másodperc tökéletes. Lehet, hogy a tied valamivel kevesebb vagy valamivel több.

A mikrohullámú sütőből a zab még mindig kissé laza és vizes lehet – ez rendben van. Hagyja állni néhány percig, és megvastagodnak.

Végül, de nem utolsósorban halmozzon fel minden tetsző feltöltést a zabpehellyel és ásson bele!

Legjobb töltelék az éjszakai zabhoz

Véleményem szerint a zabpehely 99% -át jelenti a tálba keverhető finom öntetek. Íme néhány kedvenc javaslat:

 • Édesítők: Barna cukor, juharszirup, méz vagy más édesítőszer
 • Szárított gyümölcs, mint a szárított cseresznye, áfonya vagy füge
 • Friss gyümölcs, mint a málna, kék bogyós gyümölcsök, banán, alma vagy körte
 • Apróra vágott dió, mint a pekándió, a pisztácia, a dió vagy a mandula
 • Tej, tejszín, krém vagy joghurt fröccsentése

Megjegyzések a szakaszos főzéshez:

 • Egyhetes reggeli készítése: Az alábbi recept egyetlen adag zabpelyhet tartalmaz. Gyakran készítek több egyszeri adagot konzervdobozokban, és a héten hűtőben tartom őket a gyors reggelikhez. A folyadékban áztatott zab hűtőben legalább 5 napig eltart.
 • Nagyobb tételek: Nagyítsa fel az összetevőket az elkészítendő adagok számára (legalább 4 vagy több adag), és egyesítse egy nagy edényben. Hűtőszekrényben marad egy éjszakán át, néhányszor kevergetve, amikor csak eszébe jut. Másnap reggel vigye át a zabot és a folyadékot egy fazékba. Felforraljuk, majd csökkentjük a hőt, és 5-10 percig krémesre főzzük.
 • Konyhai főzés: A főzőlapon nehéz egyetlen adag zabpelyhet főzni. Ha inkább a főzőlapon szeretne főzni, nem pedig a mikrohullámú sütőben, akkor azt javaslom, hogy legalább négy adagot készítsen egyszerre. Kövesse a fenti „Nagyobb kötegek” utasításokat.

Szereted a zabpelyhet? Próbálja ki ezeket a recepteket!

Frissítve 2021. január 5 .: Felhívtuk ezt a bejegyzést, hogy csillogjon! Az eredeti recept nem változott.

[ad_2]
Source link


93 Views 0 Ratings Rate it