Livestreaming-tippek Minden tartalommarketingnek hallania kell

Avatar admin | 2021.03.16. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Naponta hányszor hangzik el a telefonja, hogy értesítse, hogy valaki „élő”? Amikor leültem ezt a cikket megírni, azon kaptam magam, hogy küzdek, hogy ellenálljak hat élő közvetítéses értesítés szirénájának.

Adattudomány. Kecsketenyésztés. Kiberbiztonsági trendek. Szülői lányok. Gyorsan növekvő vállalatok. Jobb PowerPoint-diák létrehozása. Van egy élő közvetítés mindarról, ami engem érdekel (és valószínűleg mindarról, ami téged is érdekel).

Élőadás nem új technika, de népszerűségének megugrása tapasztalható.

“A videofilmek streamingje az ötletek, információk és szakértelem megosztásának szokásos módjává vált” – mondja A. Lee Judge, a CMO és a Content Monsta társalapítója, amely a márkáknak segít a video- és audiotartalmak fejlesztésében.

A #Livestreaming #video az ötletek, információk és szakértelem megosztásának szokásos módjává vált – mondja @ALeeJudge a @EditorStahl @CMIContent oldalon keresztül. Kattintson a tweetelésre

Tartalom Marketing Intézet legújabb B2C tartalommarketing referenciaértékek, költségvetések és trendek a kutatás ezt igazolja. Az élő közvetítést használó B2C tartalom-forgalmazók száma 2019 és 2020 között csaknem megháromszorozódott (13% és 35%). (Ha további bizonyítékokra van szüksége, további statisztikákat talál itt.)

A @CMIContent #research via @EditorStahl segítségével a #livestream-t használó # B2C marketingszakemberek száma 2019 és 2020 között majdnem megháromszorozódott. Kattintson a tweetelésre

Mi áll a hullám mögött?

Könnyű megérteni, miért olyan az élő videók közvetítése, mint most áradás. Az állattenyésztés viszonylag olcsó és könnyen előállítható. A mobileszköz egyik gombjának megérintésével mindössze annyit kell tennie, hogy egyszerre több platformon is életbe lépjen.

Legnagyobb előnyei közé tartoznak az emberi kapcsolatok, amelyek viszonylag kevés új készséget igényelnek kívánt. Mivel mindannyian részt vettünk vagy folytattunk több videohívást a világjárvány idején, a kamera előtti komfortérzetünk emelkedett.

“A CMI csapatának tagjai, akik soha nem tették volna meg egy évvel ezelőtt, élő videofelvételeket indítottak el” – mondja Monina Wagner, a CMI közösségi média és közösségi menedzsere. “Az emberek annyira megszokták a videohívásokat, hogy egy lépéssel tovább nem olyan ijesztő.”

A pandémiában több videohívásra kényszerítve a #livestreaming kevésbé ijesztővé vált a korábban tétovázók számára – mondja @MoninaW @CMIContent-en keresztül. Kattintson a tweetelésre

A járvány megváltoztatta az élő állomások menetét

Mielőtt a COVID-19 járvány sok embert otthonról munkába hajtott volna, az élő közvetítés gyakran a személyes események kiegészítőjeként jelentkezett. És gyakran magas termelési értékkel járt.

A Louis Vuitton a gyűjtemény élő közvetítése a Louvre-ban több ezer nézőt vonzott. Egy LinkedIn Éljen a marketingesekkel beszélgetős műsor a Content Marketing World expo termének emeletén azoknak, akik nem tudták személyesen élvezni a tartalmat, bepillantást nyerhettek abba, ami hiányzott nekik.

De a világjárvány idején az élő közvetítés a személyes kapcsolat és a közönséggel való interakció forrásává vált – minden nagy produkcióval járó felhajtás nélkül.


HIRDETÉS

A videó útmutató 9 alapvető típusa

Videomarketing céljainak eléréséhez különféle videotípusokra lesz szükség. Tudja meg, milyen típusú videókra van szüksége a vállalkozásának, hogyan készítheti el azokat, hol férnek el a tölcsérben, és még sok minden mást. Szerezd meg az útmutatót.


A legközelebb az IRL-hez

Goldie Chan, a Warm Robots alapítója, tartalmi és kreatív vezetője, a valós idejű élő közvetítés közvetítésével él A márka építése.

– Azonnal válaszolhat a kérdésekre, különösen, ha mondjuk valaki személyes történetet mesél el, azonnal megkapja ezt a választ. Nagyon zsigeri lesz – mondta mondta a CMI decemberi Visual Storytelling Summit résztvevői.

Goldie Chan, a LinkedIn Live című műsor házigazdája, építve a márkáját értékeli a valós idejű reagálást, amelyet az élő közvetítés lehetővé tesz. “Nagyon zsigeri lesz” – mondja.

Goldie műsora élő interjúk és a vendégekkel folytatott beszélgetések köré épül. Ez egy népszerű és sikeres formátum – de korántsem az egyetlen. Számos növekvő és bevált márka kreatívabbá válik az élő közvetítés formátumával.

Az élő interjúk és a megbeszélések zsigeri jellegűek, mondja @GoldieChan a @EditorStahl @CMIContent oldalon keresztül. Kattintson a tweetelésre

A Csináld most! Mozgalom Az Instagram Live többórás rendezvényével indult, hogy megünnepeljük a tizenhatodikat, mert Aleah Conlin alapító szerint “úgy érezték, hogy az embereknek valami kell az élő eseményhez.”

Oktatási foglalkozások, szórakozás, apróságok és egyebek tartalmas módon hozták össze az embereket. “Az élő kapcsolat olyan fontos volt” – mondta Aleah.

Alig pár hónappal később, Tedd meg most! az AMPlifyCommUNITY nevű élő eseménynek adott otthont, hogy rávilágítson az oktatási egyenlőtlenségekre. Megnézheti az egész „többéves korú diákok felhatalmazásának eseményét” – amelyen fekete és barna művészek, előadók, aktivisták, előadók és zenészek voltak jelen, akiket a fehér oktatók és a közösség más tagjai támogattak. Facebook vagy külön videóként az eseménytől Youtube.

A szervezet otthont ad a Now Talk műsornak az Instagram Live-on és más eseményeknek a Facebook Live-on, hogy elősegítse közönségének növekedését.

A Lexus nemrég kihasználta az élő közvetítés erejét, hogy meghívja a Twitch közösséget tervezzen új járművet hogy vonzza a játékosokat. A népszerű Twitch streaming Fuslie által közvetített élő közvetítésen több mint 550 000 néző adta véleményét az autó külső burkolatától az egyedi kontrollerig terjedő funkciókról.

KÉZIVAL KAPCSOLÓDÓ TARTALOM:

A kiemelkedés stratégiai gondolkodást igényel

Ennek a kreatív élő közvetítésnek a downstream hatása: A figyelem a verseny éles. De a marketingszakemberek továbbra is kitűnhetnek a megfelelő stratégiával.

Dorie Clark, stratégiai tanácsadó és ügyvezető edző, aki a Duke Egyetem Fuqua Business School-jában tanít, népszerű előadás a Better for Newsweek nevű a LinkedIn Live-on.

Dorie professzori tapasztalata segített abban, hogy könnyedén oktató, mégis beszélgetős hangot adjon az üzleti vezetőkkel folytatott interjúkhoz olyan témákban, amelyek segítik a vállalkozókat és más szakembereket képességeik fejlesztésében.

De egy másik készség segítette sikerét – az üzleti tealevelek olvasásának képessége. “A videó hihetetlenül népszerű a közösségi médiában, ezért tudtam, hogy ez nagyszerű módja annak, hogy több nézőt érj el” – mondta. „Amikor a LinkedIn Live elindult, rájöttem, hogy ez prioritás lesz LinkedIn hogy sikerüljön, és valószínűleg algoritmikus lendületet adnának a natív videóknak. “

PROFI TIPP: “Ahhoz, hogy tovább gyarapítsd az ismerőseidet, népszerűsítsd élő közvetítésedet nemcsak ezen a közösségi csatornán, hanem bármely olyan csatornán, ahol eléred a követőidet” – mondja Dorie. Számára építette a közönséget Newsweek élő közvetítés a közelgő interjúk megemlítésével e-mailes hírlevél és arra ösztönzi az embereket, hogy hangolódjanak.

Ahhoz, hogy tovább gyarapítsd az ismerőseid számát, népszerűsítsd # élő közvetítésedet nemcsak az adott közösségi csatornán, hanem bármely olyan csatornán, ahol eléred a követőidet – mondja @dorieclark a @EditorStahl @CMIContent oldalon keresztül. Kattintson a tweetelésre

A Newsweek számára a LinkedIn Live műsorának otthont adó Dorie Clark azt javasolja, hogy a bemutatót ne csak azon a platformon népszerűsítsék, ahol sugárzik, hanem „minden olyan csatornán, ahol elérik a követőit”.

Hagyja, hogy több platformon folyjon

Christoph Trappe, a szerző szerzője Élő közvetítés: A közvetített közvetítés közvetítésével több embert érhet el, megfordította az övét Üzleti mesemondó podcast egy élő közvetítésbe, és hetente többször élőben, több csatornán.

Úgy véli, hogy az élő közvetítés „sokkal hitelesebb”, mint forgatókönyvű videó és azt tanácsolja a közvetítőknek, hogy tartsák őszinték és beszélgetősek a dolgokat. “Ha egy forgatókönyvet fog olvasni az élő közvetítésben, küldje el nekem e-mailben” – viccelődik.

Kezdetben a Twitter teljesített a legjobban Christoph számára, epizódonként több száz (és néha ezer) megtekintést eredményezett. De amikor hozzáadta az Amazon Live-ot a keverékhez, rendszeresen elkezdett látni 1000–4000 nézőt élő közvetítésenként.

PROFI TIPP: „A hosszúság számít. A rövidebb epizódok nem teljesítenek ugyanolyan jól, mint a hosszabbak, mert az embereknek egy kis időbe telik, hogy csatlakozzanak, ha egy műsor élőben van ”- mondja Christoph.

A rövidebb epizódok nem teljesítenek ugyanolyan jól, mint a hosszabbak, mert az embereknek egy kis időbe telik, amíg csatlakoznak a műsor élettartamához – mondja @CTrappe a @EditorStahl @CMIContent oldalon keresztül. #élő adás Kattintson a tweetelésre

Azt tanácsolja az élő közvetítőknek, hogy várják meg a legjobb tartalom kinyomtatását, amíg többen ráhangolódnak. “Kísérleteztem azzal, hogy csak hagytam egy kicsit működni a kamerát, majd 10-20 percig élőben éljek. Ez valahogy őrületesen hangzik, de ez az Amazon-on működik. Csak tegyen grafikát az idővel, és álljon rendelkezésre a kérdések megválaszolásához. ”

Christoph Trappe, aki a Twitteren és az Amazon Live-on közvetít, azt mondja, hogy a hitelesség kulcsfontosságú. “Ha egy forgatókönyvet fog olvasni az élő közvetítésben, küldje el nekem e-mailben” – viccelődik.

Csináld, de ne vigyük túlzásba

Jason Schemmel, az Amway közösségi média vezető képzési és fejlesztési szakembere az elmúlt éveket töltötte személyes közönség építése a Twitch-en. Élő közvetítését az Founders Brewery szponzorálja. Cserébe élvezi a sört minden alkalommal, amikor élőben játszik.

Marketing szakemberként úgy látja, hogy az élő közvetítés óriási értéket hozhat egy márkához – mindaddig, amíg a márkák olyan tartalom létrehozására összpontosítanak, amely a közösségükben többet akar visszatérni.

A # élő közvetítés óriási értékkel bír, mindaddig, amíg a márkák a # tartalom létrehozására összpontosítanak, ami arra készteti a közösségüket, hogy visszajöjjön többé – mondja @JasonSchemmel a @EditorStahl @CMIContent oldalon keresztül. Kattintson a tweetelésre

Jason megjegyzi, hogy az élő közvetítésnek nem kell drágának lennie, mert nem kell túlzottan előállítani. Az induláshoz mindent – egy jó fényképezőgépet, mikrofont, világítást és streaming szolgáltatást – online lehet megvásárolni.

PROFI TIPP: “Egyre könnyebb és könnyebb, minél több tapasztalatot szerez” – mondja Jason.

Ugorj be – a víz rendben van

Az élő közvetítést nem kell alaposan megírni vagy túlzottan produkálni. De megköveteli nagyszerű tartalom. Nem számít a formátum, mindenképpen kínáljon olyan tartalmat, amely oktató, szórakoztató és ami a legfontosabb, megéri a közönség idejét.

Határozza meg a célját. Válasszon egy kettőt vagy hármat. Gondoljon azokra a módokra, amelyek segítségével valós időben kapcsolatba léphet a közönségével, és segíthet nekik megoldani egy problémát vagy inspirációt szerezni. Értékelni fogják azt a képességet, hogy a szemedbe nézhetnek, digitálisan beszélgethetnek veled, és talán még a háziállatokat, a gyerekeket vagy a befejezetlen alagsort is láthatják.

Mire vársz?

A CMI a patakba gázol

A CMI nemrégiben számos közvetített adást indított (menetrend és részletek itt).

A kreatív show: Joseph Kalinowski CMI kreatív igazgató és Buddy Scalera tartalomstratéga minden hónap utolsó péntekjén fedezik fel a kreativitás összetett, rendetlen, innovatív és szórakoztató világát.

A csevegésen túl: A #CMWorld Twitter chat heti vendége olyan dolgokat mesél a CMI Social Media-nak és a közösségi menedzsernek, Monina Wagnernek, amelyeket 280 karakterben nem tud megmagyarázni.


Kérdezze meg a CMI csapatot: Minden hétfőn a CMI csapat tagjai olyan témákról beszélgetnek, amelyekre a legtöbbet kérdezik.

Borítókép: Joseph Kalinowski / Content Marketing Institute

Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok