Melyik a jobb az otthoni streaminghez? – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.01.05. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Plex és Kodi médiaközpont interfészek
Suzanne Humphries

A Plex és a Kodi versengő streaming médiaközpontok, amelyekkel az emberek élvezhetik a filmek, tévéműsorok, képek és zene gyűjteményét. Noha mindkettő ugyanazt az alapvető funkcionalitást kínálja, az általuk kínált funkciók rendkívül változatosak, ezért arra gondoltunk, hogy mindkettőt megvizsgáljuk, hogy mi készteti őket és melyik a legjobb.

Az otthoni streaming beállítás nagyszerű dolog, ezért érdemes egy pillanatra megismerni a két legnépszerűbb lehetőséget. A médiaközpont lehetővé teszi, hogy központosítsa személyes digitális médiafájljait, például az évek során megszerzett filmeket és zenét, és könnyedén hozzáférhessen hozzájuk és megtekinthesse azokat a tévében vagy más eszközön.

Tervek és árképzés

Plex ingyenes, könnyen használható kiszolgáló és kliens modellt kínál. Csak annyit kell tennie töltse le a Plex Media Server alkalmazást arra az eszközre, ahol tárolja a médiát, csatlakoztassa az összes médiafájlt, telepítse és jelentkezzen be az alkalmazásba, és voila! Készen állsz az indulásra.

A Plex emellett prémium előfizetéssel is rendelkezik, szinkronizálva Plex Pass, opcionális frissítésként. Van egy 4,99 dolláros havi terv, egy 39,99 dolláros éves és egy 119,99 dolláros élettartam-terv, és ezek mindegyike lenyűgöző funkciók széles skáláját tárja elénk (amelyeket az alábbiakban tárgyalunk).

Kodimásrészt egy ingyenes helyi médialejátszó, amely számítógépén, tévéjén, mobileszközén vagy streaming eszközén fut. És mivel ingyenes, soha nem kell attól tartania, hogy annak bármely funkciója a fizetőfal mögé van zárva. Minden funkció mindig elérhető az Ön számára, és még szabadon be is ugorhat, és hozzáadhat néhány sajátot, mivel nyílt forráskódú.

Plex jellemzői

Plex a TV-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon
Plex

A Plex Media Server minden filmet, tévéműsort, fotót, podcastot, híreket és webes műsorokat tárolhat, és lehetővé teszi több profil beállítását, ha szükséges. A kiszolgáló és kliens kialakítása miatt a Plex könyvtárához nagyjából bármilyen platformról és eszközről férhet hozzá otthonában. És ha helyesen állítja be, akkor is elérheti, ha nem ugyanazon a hálózaton van, ami kiválóan alkalmas a közúti utazásokhoz való használatra.

A Plex sokféle fájltípust támogat, például JPG, MP4 és FLAC, és 4K és HDR formátumban is képes kimenetre. Ez lehetővé teszi azt is, hogy megnyitja a Plex könyvtárat más emberek (például kedvenc munkatársa) előtt, függetlenül attól, hogy hol laknak. Szinkronizálja nézési előzményeit az összes eszközén, így elkezdhet filmet nézni a kanapén, és befejezheti, miközben ágyban fekszik. A Plex automatikusan megtalálja az összes videó és zene hivatalos borítóját, besorolását, színészeit, összefoglalóit és egyéb fájladatait (amelyekért licencet fizet), így nem kell.

A Plex több ezer ingyenes filmet és 80-at kínál élő TV-csatornák élvezheti, hogy ingyenes vagy fizetett terven van-e. A csatornák között szerepel a Outdoor America, a Tastemade, a The Film Collective, a fubo Sports Network, az IGN TV, a Crime 360, a Docurama, az AFV Family és még sok más.

Ha úgy dönt, hogy a fizetettre frissít Plex Pass terve, rengeteg egyéb fejlett funkcióval rendelkezik, például letölthető műsorok offline megtekintéshez, sokoldalú szülői felügyelet, hozzáférés a Plex Irányítópulthoz a szerver távoli megfigyeléséhez, a maximális sávszélesség és az adatfolyamonkénti felső korlátok beállításának lehetősége, élő TV-nézés és felvétel, 4K támogatás, dalszövegek és egy kis kedvezmény a Premium TIDAL előfizetéshez, és még sok más.

Kodi jellemzői

Kodi a TV-n, laptopon, táblagépen és okostelefonon
Kodi

A Kodi egy nyílt forráskódú helyi médialejátszó, amely a Plex-hez hasonló funkcionalitást kínál, és lehetővé teszi a zene, filmek, tévéműsorok és fényképek gyűjteményének központosítását. Ez azonban jobban alkalmazható házimoziban – akár a Raspberry Pi vagy a TV-hez csatlakoztatott médiaközpont-számítógép – mivel nem osztja meg natívan a könyvtárát más eszközökkel, vagy szinkronizálja könyvtárát több eszközön keresztül (bár lehetséges állítsa be ezt ha megvan a know-how).

A Kodi automatikusan megkeresi a borítókat és más metaadatokat, és felveszi azokat a gyűjteményébe, így csúnyának és professzionálisnak tűnik. Még több felhasználói profillal és egyedi zárolt könyvtárakkal rendelkezik azok számára, akik szeretnék.

A játékos szintén lenyűgöző kiegészítők kiválasztása. Van néhány hivatalos a Koditól, de a legtöbb harmadik fél. Választhat olyan konkrét alkalmazásokat, mint a Crackle, az IFTTT, a Pluto TV, a SoundCloud, a Plex (ironikus módon), a BBC iPlayer WWW, a Comedy Central. Vagy kereshet a kiegészítők között kategória szerint, olyan opciókkal, mint az audio kódolók, játékbővítmények, virtuális fájlrendszerek, dalszövegek, PVR kliensek, szkriptek és egyebek.

A Kodi igazi ereje azonban a számtalan testreszabási lehetőségben rejlik. A közreműködő fejlesztők rendkívül aktív közössége és az a képesség, hogy a haladó felhasználók kedvükre szabhassák a dolgokat, az erőteljes személyre szabási lehetőségek napról napra csak jobbá válnak.

Ennek ellenére szép mennyiségű munkát igényel, hogy pontosan úgy alakítsuk ki, ahogyan szeretnéd. Ahol a Plex csiszolt és kellemes felületet kínál, amely azonnal használatra kész, a Kodi egy lépéssel tovább lép, és lehetőséget ad Önnek, hogy ellenőrizze, hogyan néz ki és hogyan működik minden, ha hajlandó belemenni a munkába. Akár testreszabhatja a játékos bőrét.

Míg a Kodi remekül működik a kezdő felhasználók számára, és még néhány kezdőbarát kiegészítőt is kínál, mindenképpen jobban illik azokhoz a középszintű vagy haladó felhasználókhoz, akiknek megfelelő mennyiségű programozási ismerete van, és akik tudják, hogyan hajlítsák a szoftvert saját akaratuk szerint.

Felhasználói tapasztalat

Plex interfész
Plex

A Plex gyönyörű tiszta felülettel rendelkezik, amely hihetetlenül felhasználóbarát. A kezdőlapon különféle lehetőségeket tekinthet meg, például a tévéműsorokat vagy a közelmúltban hozzáadott filmeket, valamint a tartalmi javaslatokat. Az oldalsávon a tartalmát kategóriák szerinti bontásban láthatja, például filmek, tévéműsorok, zene, podcastok stb. Jól szervezett, és egy pillanat alatt könnyedén megtalálhatja azt, amit keres.

A Plexen belül minden természetes módon folyik, és minden erőfeszítés nélkül könnyű megtalálni az egyes fájlok műsorait, epizódjait és részleteit. Még arra is emlékszik, hogy egy videóban vagy dalban hová hagytad, így folytathatod ott, ahol abbahagytad. A Plex színes képeinek, letisztult címkéinek és logikai rendezésének köszönhetően éles használat.

A Kodi kezelőfelülete is tiszta és egyszerű. A kezdőképernyő egyértelműen rendezett, az oldalsávon filmek, tévéműsorok, zenei videók, játékok, fényképek, kiegészítők és egyebek címkéi találhatók. A Kodi rengeteg funkcióval és lehetőséggel rendelkezik, de egy kis időt kell töltenie a menük ásásával, hogy megtalálja mindet.

A Kodi lejátszója alapértelmezés szerint érezhetően sima is. Az összes robusztus személyre szabási lehetőség mellett azonban nem lesz nehéz megtalálni és felhúzni egy tetszetős bőrt, vagy testre szabni más szempontokat, bár ehhez könyökzsírra van szükség.

Mivel a Kodi a testreszabásra összpontosít, nem pedig azonnali használatra, a Kodi kevésbé csiszoltnak és felhasználóbarátnak tűnhet, mint a Plex, különösen a kezdő felhasználók számára. Hosszú távon azonban éppen ezért sokkal felhasználóbarátabb azok számára, akik értékelik a mély testreszabási lehetőségeket és tudják, hogyan kell ezeket beállítani.

Eszközök kompatibilitása

Kodi felület
Kodi

A Kodi és a Plex egyaránt sokféle eszközön elérhető, de a Plex itt nagyjából a vitathatatlan király. Segítségével gyakorlatilag bárhonnan streamelhet, beleértve minden nagyobb böngészőt és operációs rendszert, valamint játékkonzolokat, streaming botokat és intelligens tévéket. Ezenkívül a Plex Media Server telepíthető a legtöbb számítógépes és NAS eszközre, valamint a Netgear Nighthawk X10 routerre vagy a NVIDIA pajzs.

A Plex számos hivatalos ügyféllel rendelkezik, amelyek minden alkalmazásboltban elérhetők. Így bárki számára könnyen és egyszerűen telepíthető és használható, bárhol és bármikor, és soha nem kell aggódnia a kompatibilitási problémák miatt. A másik előny a Plex kiterjedt kompatibilitása mellett, amint azt korábban említettük, hogy bármilyen eszközről elérhető, akkor is, ha nincsenek ugyanarra a hálózatra csatlakozva, mint a szerver. Megnézheti kedvenc filmjét a Chrome-ban, miközben a munkahelyi ebédszünetet tölti, a gyermekei pedig tereprali kiránduláson nézhetik kedvenc műsorukat táblagépen. Ez olyan könnyű.

A Kodi különféle eszközökön is fut, köztük Windows, MacOS, Linux és Raspberry Pi (és ezért olyan eszközökön, mint például a Cubox-i, az NVIDIA Shield vagy a Xiaomi Mi Box). És bár a Kodi pontokat kap azért, mert hivatalos alkalmazás van Androidra, az iOS-felhasználók számára még mindig hiányzik. Ez nem teszi lehetővé a hálózaton kívüli tartalom elérését sem.

Ez teszi a Kodit jobb választássá dedikált házimozi-beállításaihoz, a Plex pedig jobb választás mind házimozihoz, mind pedig útközbeni nézéshez.


Az ítélet

Szóval, itt van. Míg a Plex és a Kodi mindketten jó választás az otthoni streaming beállításához, és nagyszerű munkát végeznek a média központosításában, mindegyikük egyedi funkciókkal rendelkezik, amelyek kissé eltérő közönségnek szólnak. Tehát rajtad múlik, hogy melyik felel meg jobban az igényeidnek (vagy esetleg eldönti, hogy mindkettőt használni szeretné).

A Plex gyönyörű, lenyűgöző kompatibilitással büszkélkedhet, és lehetővé teszi a médiatár elérését és megosztását több eszközről az interneten keresztül. Elég könnyen használható családtagjai számára, és robusztus prémium csomagot kínál azoknak is, akik további funkciókra vágynak. De nincsenek testreszabási lehetőségei, és a prémium terv mögött a legjobb tulajdonságait rögzíti.

A Kodi viszont ingyenes és nyílt forráskódú, hatalmas személyre szabási lehetőségekkel, amelyek jutalmazzák azokat, akik rendelkeznek a know-how-val. Egészséges kiegészítő ökoszisztémával is rendelkezik, és kiválóan alkalmas dedikált házimozi beállításokra. Azonban nem férhet hozzá a tartalmához, ha távol van otthonától (legalábbis nem nagy erőfeszítések nélkül), és ez nem kínálja a Plex által nyújtott csúszós, dobozon kívüli használhatóságot.

Még mindig bizonytalan? Mindkettő ingyenes, miért ne tölthetné le mindegyiket, és saját maga határozhatja meg, melyik működik a legjobban.[ad_2]
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it