Melyik iPhone-on van vezeték nélküli töltés? – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.26. 303 Views 0 Likes 0 Ratings

303 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

MagSafe töltésjelző az iPhone 12 Pro készüléken
Justin Duino

A vezeték nélküli töltés rengeteg különböző formájú és méretű, az alapszőnyegektől kezdve, amelyek a telefont laposan töltik, az állványoktól, amelyek lehetővé teszik a telefon támogatását, vagy több eszközből álló töltőkkel, amelyek más eszközöket, például az Apple Watch-ot vagy az AirPod-okat is kibővítik az iPhone mellett. De nem minden iPhone támogatja a vezeték nélküli töltést, ezért vessünk egy pillantást azokra, amelyek támogatják.

Ami a vezeték nélküli töltést illeti, az Apple nem volt először a helyszínen. Az Android készülékek már jóval azelőtt átvették a technológiát, hogy az Apple bevezette volna a telefonjaiba. Az Apple itt sem a legjobb – évek óta az iPhone-ok még mindig a leglassabb „gyors vezeték nélküli töltéssel” rendelkeznek, felső határa 7,5 W. Van egy kivétel, de ezt egy kicsit később megvizsgáljuk.

Mi a vezeték nélküli töltés?

iPhone 12 Pro csendes-óceáni kék színben
Justin Duino

Vezeték nélküli töltés elektromágneses indukció hogy töltse fel a telefonját. Leegyszerűsítve: van egy tekercs, amely általában ezüstözött rézből vagy alumíniumból készül mind a telefonjában, mind magában a töltőpadban. A két tekercs igazítása vagy „a telefon töltőre helyezése” elektromágneses teret hoz létre. Az iPhone áramot generál a mezőből, amelyet aztán egyenáramú (DC) energiává alakít, amelyet az iPhone akkumulátorára tolnak.

A tekercsek igazítása elég egyszerű. Ha iPhone 11 vagy újabb verziója van, egyszerűen állítsa be a vezeték nélküli töltővel az Apple logót a telefon hátoldalán. Régebbi iPhone készülékeken a telefon közepét kell igazítania a töltőpadhoz. Csakúgy, mint a vezetékes töltés, látni fogja, hogy a telefon világítani kezd, és tudatja velünk, hogy a töltés megkezdődött. A vezeték nélküli töltés a legtöbb esetben működik, de ha vastagabb nagy teherbírású tokja van, akkor néhány problémába ütközhet.

A töltési sebességet tekintve akár 7,5 W-ot is elérhet a gyors vezeték nélküli töltéshez, és 5 W-ot a normál töltéshez. Van azonban egy kivétel, és ez Az Apple MagSafe töltője. Ha iPhone 12 sorozatú telefonja van, a MagSafe akár 15 W sebességet is lehetővé tesz a még gyorsabb vezeték nélküli töltés érdekében. Jelenleg csak az Apple elsődleges töltője képes 15W-os teljesítményre. Egyéb harmadik féltől származó MagSafe a töltők továbbra is 7,5 W-ra korlátozódnak. A régebbi iPhone-ok pedig ugyanolyan 7,5 W-os korlátozással rendelkeznek, még az Apple első gyártói töltőjével is.

Noha mindannyian együtt tudunk nézni a 40 dolláros áron, MagSafe előnyei vannak más vezeték nélküli töltőkkel szemben. Vitathatatlanul megoldja a vezeték nélküli töltés legnagyobb problémáját: nem tudja egyszerre használni és tölteni a telefont. Ezt úgy teszi, hogy… nos, mágneseket ad hozzá a telefonhoz és a töltőhöz is. A mágneses csatlakozás biztosítja a tökéletes beállítást minden alkalommal, lehetővé téve a gyors 15 W-os töltést.

A legtöbb modern eszköz, beleértve az iPhone-t és az olyan kiegészítőket, mint az AirPods, a Qi vezeték nélküli töltési szabvány. Ezt a Wireless Power Consortium (WPC) tartja fenn, amely a vezeték nélküli töltést úgy definiálja, mint „az energiát, amelyet egyik eszközről a másikra továbbítanak anélkül, hogy fizikailag csatlakoztatnák a kábelt”.

Bár kényelmes, a vezeték nélküli töltésnek vannak hátrányai. Például általában nem tölt olyan gyorsan, mint a vezetékes töltés, és a legtöbb esetben nem tudja egyszerre használni a telefont és a töltést. És ha véletlenül nem illeszti a töltőszőnyeget és a telefont közvetlenül lefekvés előtt? Reggel valószínűleg egy majdnem elhalt telefont néz. Kerülje el a vezeték nélküli töltést is, ha van olyan ügye, ahol hitelkártyák, RFID-chipek vagy bármi hasonló tárolható. Az ilyen elemek vezeték nélküli töltése véglegesen károsíthatja a kártyákat.

Ha gyorsan be kell fejeznie magát, akkor a Villám porton keresztül kell csatlakoznia. A vezeték nélküli töltési idõk a töltõtõl függõen változhatnak, de javarészt nagyjából 3–3,5 órát vesz igénybe, hogy vezeték nélkül teljesen töltsön egy 7,5 W-os töltõvel. Ehhez képest a 20W-os hálózati adapter és a Villám az USB-C-re kábellel teljesen feltöltődik, alig 90 perc alatt.

Melyik iPhone támogatja a vezeték nélküli töltést?

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro
Justin Duino

Egyszerű módja annak megállapítására, hogy iPhone támogatja-e a vezeték nélküli töltést: ellenőrizze, hogy a hátlap üvegből készült-e. Mivel a vezeték nélküli töltés nem működik alumíniumon vagy más fémeken keresztül, az Apple üvegre váltott, kezdve az iPhone 8-as szériával.

De ha nem biztos benne, a következő iPhone-ok támogatják a vezeték nélküli töltést:

  • iPhone 8 vagy 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone Xs vagy Xs Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro vagy 11 Pro Max
  • iPhone SE (2. generáció)
  • iPhone 12 vagy 12 mini
  • iPhone 12 Pro vagy 12 Pro Max

Arra is számíthat, hogy az összes belátható időn belül megjelent iPhone-modell vezeték nélküli töltést is tartalmaz.

Itt vannak a legjobb vezeték nélküli töltők az iPhone készülékéhez

Most, hogy tudja, mi a vezeték nélküli töltés, itt az ideje megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb töltőt. Éjjeli szekrényt, íróasztalt vagy többeszközös töltőt keres? Téged fedeztek.

Legjobb ár-érték

Anker vezeték nélküli töltő, PowerWave Pad Qi által tanúsított 10 W Max iPhone SE 2020, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, AirPods, Galaxy S20 S10, 10 9 megjegyzéshez (nincs hálózati adapter, nem kompatibilis a MagSafe mágneses töltéssel)

Áráért az Anker PowerWave Pad kiváló választás. Harang és sípszó nélkül egyszerre csak egy eszközt tölt fel. Az egyetlen hátránya, hogy hiányzik belőle az USB hálózati adapter.

Legjobb stand

Gyors töltés[ad_2]
Source link


303 Views 0 Ratings Rate it