Mennyi ideig tart a SEO?

Avatar admin | 2021.03.21. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet SEO szakemberként kapok: „Mennyi ideig tart a SEO?”

Ez egyben a legbosszantóbb kérdés, mert bár az ügyfelek érthető módon végleges választ akarnak, az összes érintett változó miatt egyszerűen nincs mód erre.

Ez azért van, mert az összes olyan változó mellett, amely szerepet játszik a saját webhelyének optimalizálásában, a versenytársak optimalizálási törekvéseiben ezeket a változókat is értékelnie kell.

Ez végtelenül megnehezítheti az amúgy is összetett kérdés megválaszolását.

Ha ellop egy sort a „Zálogcsillagoktól”:

“A legjobb, amit tehetek, az…”

A legjobb, amit tehetek, hogy négy hónapos és legfeljebb egyéves tartományt adok Önnek.

Ez a tartomány három kulcsfontosságú változón alapul, amelyek meghatározzák, hogy mennyi ideig tart a SEO, amelyek a következők:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

  • Verseny
  • Bejövő linkek
  • Tartalom

Fontos kiemelni, hogy a változók mögött álló adatok ellenére sem létezik képlet a kérdés megválaszolására.

A válaszadás azonban sokkal több, mint egyszerű találgatás.

Kitalálni, meddig a ti A SEO feladata az, hogy először értékelje a három változó mögött álló adatokat, megkezdje a munkát és kiértékelje, milyen gyorsan kezdi látni az eredményeket, majd ezt extrapolálja, hogy képet kapjon arról, hogy mennyi ideig tarthat egy adott pozíció elérése.

A verseny szerepe a SEO időtartamában

Ha olyasmit árul, mint a lazac ízű reggeli gabonapelyhek, akkor valószínűleg nem áll versenyben.

Azonban, akik olyan termékeket és szolgáltatásokat értékesítünk, amelyeket a valós emberek valóban vásárolni fognak, a kereslet alapján változó mértékű versennyel kell szembenéznünk.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Például egy kis helyi piacot kiszolgáló vízvezeték-szerelőnek kevesebb versenyhelyzetbe kellene kerülnie, mint egy nagy várost kiszolgáló ingatlanközvetítőnek, amelynek kisebb a versenytársa, mint egy nemzeti jelzálog-társaságnak.

Ahogy elképzelheted, minél több versengő weboldallal állsz szemben, annál hosszabb ideig tart felmászni a keresési eredmények tetejére.

Ez következetes mintát követ, ahol egyszerûbb és gyorsabb felülmúlni az alsó oldalakat, de amikor felmászunk a keresési eredményekbe, minden következõ lépés gyakran lényegesen több erõfeszítést és idõt igényel.

nehézség versus verseny görbe

Ez mind a versenytársak mennyiségének, mind annak a ténynek köszönhető, hogy a legmagasabb rangú oldalakon általában tapasztalt SEO szakemberek állnak mögöttük.

A verseny gyakran figyelmen kívül hagyott aspektusa az összefüggés a résen belüli verseny nagysága és a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek kompetenciája között.

Gondolj így:

A kereslet résbe vonja a vállalatokat, ami fokozott versenyhez vezet.

Ez a verseny arra készteti őket, hogy versenyképesebb ügyleteket kínáljanak, ami azt jelenti, hogy nagyobb nyereséget kell elérniük a piacon ahhoz, hogy nyereségesek maradhassanak.

Ez egy olyan környezet, amely általában a mélyebb zsebbel rendelkező nagyobb vállalatokat részesíti előnyben – és megengedhetik maguknak, hogy az iparág legjobb SEO szakembereit alkalmazzák.

Ha szembeszáll ezzel a helyzettel, hosszabb és keményebb csata vár rád.

Tehát ki kell értékelnünk versenytársaink SEO-jának minden aspektusát, de túl kell néznünk a mai helyzeten. Ez csak kiindulópont.

Meg kell vizsgálnunk az elmúlt hónapok tevékenységét is, majd folytatnunk kell a tevékenységük nyomon követését.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ez azért fontos, mert a versenytársak felülmúlásához nagyobb erőfeszítéseket kell tennie, mint ők, ha el akarja érni őket.

A bejövő linkek szerepe a SEO időtartamában

Nem titok, hogy a linkek továbbra is óriási szerepet játszanak a SEO-ban, de ezek mélységre gyakorolt ​​hatása több mélyebb tényezőtől függ.

Az első a webhelyére mutató linkek mennyisége.

Általánosságban elmondható, hogy több link segít gyorsabban elérni a SEO sikerét, de ez nem csak egy számjáték.

Általánosságban elmondható, hogy a releváns webhelyek kevesebb, jó minőségű linkje sokkal nagyobb hatással lesz az eredményeire, mint az irreleváns webhelyekről érkező alacsony minőségű linkek nagyobb mennyisége.

Ez azért is fontos, mert a jó minőségű linkeket általában nehezebb megszerezni, így versenytársainak nehezebben lesz megismételhető.

És általában hosszabb ideig tartanak, szemben az automatizált módszerekkel létrehozott linkekkel.

De a linkek megszerzésének sebessége és a linkek történelmileg megszerzett sebessége is tényezők lehetnek, mivel általában a hirtelen növekedés természetellenes kísérletet jelezhet a rangsorolás manipulálására.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ha olyan módszereket használ, amelyek nem felelnek meg a Google webmesteri irányelveinek, és hirtelen megnőtt a kézi felülvizsgálatot kiváltó bejövő linkek száma, és végül a büntetés.

Ez természetesnek tűnik:

természetes kapcsolat növekedési mintázat

Ez kevésbé természetesnek tűnik, de más tényezőktől, például a közelmúlt médiavisszhangjától, az új termék bevezetésétől vagy a csodálatos tartalommarketing-kampánytól függően ez teljesen természetes lehet:

némileg természetes kapcsolat növekedési mintázat

Ez olyan természetesnek tűnik, mint a spray.

természetellenes link növekedési mintázat

Tehát általában minél gyorsabban kereshet releváns, jó minőségű linkeket, annál gyorsabban fog rangsorolni, de ez egy figyelmeztetéssel jár.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A link sebességének – a linkek megszerzésének sebességének – viszonylag stabil növekedésnek kell lennie.

Ha a linképítés taktikája követi a Google irányelveit, ennek természetesen meg kell történnie.

Általában csak akkor használja, ha használja fekete sapka taktika, hogy olyan természetellenes mintákat lát, amelyek károsíthatják az előrehaladást.

A tartalom szerepe mennyi ideig tart a SEO

A webhelyén közzétett tartalom szerepet játszik abban is, hogy milyen gyorsan látja az eredményeket, és elsőnek tudnia kell, hogy a minőség sokat számít.

A Fiverr-en megrendelt 300 szóból álló cikkek százainak összemosása napokig nem fogja mozgatni a tűt, amikor a rangsorban szerepel.

Most ne ezt úgy értelmezd, hogy minden általad közzétett tartalomnak 4000 szavas fenevadnak kell lennie.

Valójában nincs minimális vagy akár ideális hosszúság – a tartalomnak elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy megoldja a látogató problémáját.

Twitter szál

Van egy mítosz, miszerint lassan kellene új tartalmakat közzétenni, ami abból az elméletből fakad, hogy a rengeteg új tartalom egyszerre történő közzététele természetellenesnek tűnhet a Google számára, és ezáltal árthat a rangsorolásának.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Érthető, hogy az emberek hogyan hihetnek ennek a mítosznak, de a Google hivatalosan lebontotta.

Ha nagyszerű tartalma van készenlétben, akkor SEO szempontból nincs oka annak, hogy ne tegye közzé azonnal.

Minél előbb kapja meg, annál hamarabb lesz pozitív hatása a rangsorára.

A várakozással csak tovább tart a SEO.

Érdemes megjegyezni, hogy egy weboldal rangsorolása összefügg a korával.

Más szavakkal, az újabb oldalak általában nem rangsorolják annyira, mint a régebbi oldalak, de ez más tényezőknek köszönhető, nem pedig az életkornak.

Ebből a szempontból azt javaslom, hogy konzisztens publikációs ütemtervet tartsanak fenn, ahelyett, hogy túlfeszültségben publikálnának, két okból:

  • Megmutatja a Google-nak, hogy rendszeresen új tartalmak kerülnek a webhelyére, ami általában arra ösztönzi a pókjaikat, hogy gyakrabban térképezzék fel őket. Ez segít felgyorsítani a SEO-t.
  • Arra ösztönzi a felhasználókat, hogy gyakrabban térjenek vissza az Ön webhelyére, ami segíthet pozitív felhasználói élmény jelzéseket küldeni a Google számára, és ennek eredményeként felgyorsíthatja a SEO-t.

Ez azonban nem csak tartalom létrehozása.

A tartalom törlése szintén pozitív szerepet játszhat abban, hogy a SEO mennyi ideig tart.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A legfontosabb annak meghatározása, hogy mely tartalmat kell megőrizni, melyeket javítani és melyeket törölni.

Danny Goodwin webináriumot szervezett ebben a témában, ahol elmagyarázta, hogy a Search Engine Journal ezt a megközelítést alkalmazta számos alulteljesítő oldal felszámolása, ami hozzájárult a webhely általános teljesítményének növeléséhez a keresési eredmények között.

Végső soron a legfontosabb egy eredeti, hasznos tartalom létrehozása, amely megoldja a közönség igényeit és folyamatosan javul.

És ha erre más okra volt szüksége, a jobb minőségű, hosszú formájú tartalom általában több linket keres, mint az alacsony minőségű és / vagy rövidebb tartalom.

Valójában Backlinko Brian Dean 912 millió blogbejegyzést elemzett, és megállapította, hogy a hosszú formájú tartalom átlagosan 77,2% több link, mint rövid cikk.

Tehát bár a tartalom önmagában fontos szerepet játszik, hatással van a linképítésre irányuló erőfeszítéseire is, tehát olyan, mint a kettő az egyben.

Szóval, ez csak egy művelt találgatás?

A mi munkánk nagyon hasonlít a meteorológusok munkájához, ahol minden tudásunk, tapasztalatunk és eszközünk ellenére gyakran rosszul tévedünk.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

És hasonlóan a helyi időjárásmérőmhöz, akit addig akarok fuldokolni, amíg el nem kékedik, amikor a tengerparti terveimet tönkreteszi az eső, amire ígérte, hogy nem fog bekövetkezni, ügyfeleink gyakran ugyanolyan frusztráltak, amikor nem látnak SEO kampányukat, amilyen gyorsan csak szeretnék.

A SEO szakember munkájának része az, hogy kezelni az ügyfél elvárásait.

Ez egy olyan terület, ahol sokan kudarcot vallanak.

Köszönhetően annak, hogy túl sok gyakorló elmondta nekik, amit hallani akarnak, sok ügyfélnek irreális elvárásai vannak. Ennek eredményeként sokan úgy gondolják, hogy ez csak néhány hét vagy akár hónap.

Alig néhány hét alatt javulhat az organikus rangsor és növekedhet a kulcsszó-témák forgalma, kevés verseny mellett.

Másrészt a mérsékelten versenyző témák hónapokat vehetnek igénybe, míg az erősen versengő kifejezések akár egy évet is eltarthatnak!

Például csapatom az első számú webhelyet rangsorolni tudta a „marketingcég” kifejezésre, amely több éven át folyamatos leadáramot produkált.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Mindazonáltal képességeink, munkaerőnk és erőforrásaink ellenére körülbelül egy évig tartó következetes munkára volt szükségünk ennek eléréséhez.

Másrészt egy adott, gyakorlatilag digitális jelenlét nélküli ügyfél érkezett hozzánk, amikor egy weboldal néhány hízelgő információt tett közzé róla, amelyet teljesen kivontak a kontextusból.

Mivel ez a saját nevében az első pozíciót töltötte be a Google-ben, ez jelentős üzletbe került.

Szerencsére a saját nevéért kevés verseny folyt, és az a weboldal nem volt különösebb tekintélyű, így a keresési eredmények első néhány oldalát csupán néhány hét alatt kitölthettük az általunk ellenőrzött oldalakkal.

Láttam olyan eseteket is, amikor az ügyfelek, sőt ügynökségek is olyan taktikákat alkalmaztak, amelyek megsértik a Google Webmester-irányelveit, hogy felgyorsítsák a folyamatot.

Bár ez rövid távon működhet, végül büntetéssel kell sújtania, és tovább kell maradnia ott, ahol elkezdte.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Ló (Google) szájából

Fel kell készülnie arra, hogy több hónaptól egy évig fektessen be, mielőtt látná a SEO-törekvéseit, de még akkor sem lesz a domb királya.

A Google a következőket mondta erről.

Google nyilatkozat SEO erőfeszítések

Valójában csak Tim Soulo átfogó statisztikai elemzése szerint 5,7% az összes újonnan megjelent oldal egy éven belül eljut a Google legjobb 10-be.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

És ha ezt megteszi, akkor sem nyugszik meg a babérjain, mert versenytársai – a jelenlegi és az újonnan érkezők egyaránt – folyamatosan fegyverrel veszik el ezt a pozíciót tőled.

Más szóval, ez egy folyamatos erőfeszítés, amely soha nem lesz teljes.

Következtetés

Nem tudja pontosan megjósolni, mennyi időbe telik a SEO, amíg el nem kezdi a munkát.

Bizonyos változók alapján azonban magasan képzett találgatásokat tehet. Ezután az idő múlásával jobban megismerheti, hogy az adott résen belül mennyi időbe telhet a versenytársaival szemben.


Kiemelt képhitel: Paulo Bobita
Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok