Mi a Google Segéd, és mit tehet?

Avatar Gadam | 2021.01.13. 634 Views 0 Likes 0 Ratings

634 Views 0 Ratings Rate it

A virtuális asszisztensekkel teli világban a Google Segéd egy név, amelyet valószínűleg felismer. A piac tele van Google Assistant-kompatibilis eszközökkel, de mi is ez pontosan, mit csinál, és érdemes használni?

Rövid történelem

A Google Segédnek nagyon szerény kezdete volt. 2016 májusában debütált a Google új üzenetküldő alkalmazásának részeként, Allo, és az eredeti Google Home hangszóró. A beszélő az, ahol az asszisztens képességei először ragyogtak. Az emberek egyszerűen a hangjukkal elérhetik a Google hatalmas tudásbázisát.

Hangparancs küldése a Google Segédnek az Allo alkalmazásban egy telefonon.
Google asszisztens az Allóban.

Röviddel az első megjelenés után a Google Assistant beépített funkcióként indult az eredeti Google Pixel okostelefonokon. Néhány hónappal később elkezdett érkezni más androidos okostelefonokra és Wear OS okosórákra. 2017-re a Google Segéd alkalmazásként indult a iPhone és iPad.

A Google Asszisztens mostantól a vállalat korábbi virtuális asszisztensének utódja, Google Asszisztens. Míg a Google Asszisztens elsősorban az információk felszínre helyezésére koncentrált az ön bevitele nélkül, az Asszisztens hozzáadta a kétirányú beszélgetések fontos képességét.

google home hub
Google Nest Hub Josh Hendrickson

A virtuális asszisztens az első években főleg csak okostelefonokon és intelligens hangszórókon volt elérhető. De 2018-ban a Google Segéd a kijelzővel rendelkező eszközökhöz ágazott. A Google Segéd megtalálható telefonokban, hangszórókban, autókban, okos kijelzőkben, órákban és otthoni eszközökben, és még sok másban.

Mit tehet a Google Segéd?

A Google Segédnek hosszú listája van a funkciókról és képességekről. A legalapvetőbb szinten válaszol a kérdésekre. Kérdezhet egyszerű dolgokat, például: “Mi Michigan fővárosa?” vagy „Hány éves Michael Jordan?” Amikor Google-keresést hajt végre számítógépén vagy telefonján, gyakran megjelenik egy mező az eredmények tetején – itt kapja meg a választ a Google Segéd.

A Google Segéd még hasznosabb, ha személyes eredményekről van szó. Ha engedélyezi, hogy hozzáférjen Google-fiókjához és egyéb szolgáltatásaihoz, nem csak általános információkat tartalmazhat. Például megkérdezheti, hogy van-e valamilyen esemény a naptárában, beszerezheti-e a helyi időjárás-előrejelzést, küldhet-e szöveges üzeneteket stb.

A Google Segéd hihetetlenül hasznos az intelligens otthoni eszközöknél is. Számos népszerű okosotthoni márkával képes kommunikálni, köztük a Philips Hue-val, SmartThings, Fészek, Ring, WeMo és még sok más. Csak keresse meg aA Hey Google-val működik”Vagy„ Works with Google Assistant ”logó.

Természetesen összekapcsolódik más Google-termékekkel is, például a Chromecast.

a google-val működik
Philips

Miután csatlakoztatta ezen eszközök bármelyikét, akkor a Google Segéden keresztül vezérelheti őket. Ez azt jelenti, hogy azt mondhatja: „Hé, Google, kapcsolja le a villanyt”, vagy: „Hé, Google, nézze meg az ESPN-t a nappali tévéjén”.

Az okos-otthoni integrációval egy másik dolog a Google Home alkalmazás (Android/iPhone/iPad), amely az összes eszköz központi központjává válik.

A fizikai eszközök csak egy része a Google Segéd hatalmas készségtárának. Kapcsolódhat alkalmazásokhoz és webes szolgáltatásokhoz is. Használhatja a bevásárló lista, recepteket olvashat fel, hallgathat rádióállomásokat vagy híreket, és még sok minden mást.

A Google Segéd mindezeket az okostelefonokon és táblagépeken is megteheti. Ezenkívül megnyithatja az alkalmazásokat az eszközén, hangosan olvashatja az értesítéseket, hívásokat kezdeményezhet, SMS-eket küldhet és még sok mást. Az összes divatos intelligens hangszóró és otthoni eszköz nélkül is hasznos eszköz a Google Segéd.

A Google Segéd beállításainak gördülő listája.
A Google Segéd képes… nagyon.

A Google Segéd képességeinek teljes listája túl hosszú ahhoz, hogy itt áttekintse. A legtöbb ember soha nem fogja használni a felét sem annak, amit megtehet. A nagyszerű dolog azonban az, hogy valószínűleg bárki számára hasznosat tehet.

A Google Segéd mindig figyel?

Az egyik legnagyobb aggodalom a Google Segéddel kapcsolatban az, hogy mennyire „hallgat” rád. Ha belegondolunk a működésébe, van értelme, hogy „mindig hallgat”. Végül is, ha nem, akkor hogyan hallaná a hangutasításokat?

Az a jó, hogy a Google Segéd elindításához nem kell használni az „OK Google” parancsot. A hangbemenetre támaszkodó eszközök (például az intelligens hangszórók) ezt megkövetelik, de sok más eszköz nem.

Például, ha a Segédet használja telefonján, kikapcsolhatja az „OK Google” felismerési beállítást, és csak manuálisan indíthatja el. Néhány eszköz fizikai némító kapcsolókat is tartalmaz, így kikapcsolhatja azok hallgatási képességét.

Google

Ha azonban hangparancsokkal használja a Google Segéd felébresztését, akkor azt van mindig hallgat. A legfontosabb azonban az, hogy nem mindig az felvétel. A Google Segéd csak rögzít amikor meghallja az „OK Google” vagy a „Hey Google” parancsokat.

Hasonló ahhoz, ahogy a kutyák megértik a nyelvet. Képezhető, hogy felismerjék a nevüket és más parancsokat. Nekik is van fülük, így bár hallanak mindent, amit mondasz, valójában csak néhány szót értenek.

A Google Segéd mindig hallgat, de ha nem használja a varázsszavakat, nem rögzít és nem ért semmit, amit mond.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan (és miért) választhatja ki a Google felvételi tárhelyét

Google Assistant adatvédelmi vezérlők

Még akkor is, ha tudja, hogy a Google Segéd nem mindent rögzít, akkor is kényelmetlen lehet, hogy mit is rögzít.

A jó hír az A Google több eszközzel rendelkezik hogy segítsen irányítani, hogy mit takarít meg Önről a Google Segéd. Akár a Google Segéddel is törölheti tevékenységét. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a parancsokra, amelyeket erre használhat:

  • “Hé, Google, törölje az utolsó beszélgetésemet.”
  • “Hé, Google, törölje a mai tevékenységet.”
  • “Hé, Google, törölje az e heti tevékenységet.”

Ha még mélyebbre merül, keresse fel a Segédtevékenység oldal Google-fiókjában. Lehetőség van a tevékenységek automatikus törlésére 3, 18 vagy 36 hónap elteltével.

kapcsolja be az automatikus törlést

Ha aggódsz az adatvédelem miatt, akkor ezeknek az eszközöknek a felhasználásával kihasználhatod a Google Segéd szolgáltatásainak előnyeit, miközben továbbra is fenntarthatod az irányítást a rögzített adatok felett.


A Google Assistant rendkívül hatékony és összetett termék, ami hihetetlenül hasznos és kissé zavaró is. Ez mindenképpen megkönnyítheti életét, de adatvédelmi engedményeket kell tennie. Rajtad múlik, hogy megéri-e a kompromisszum.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a Google Home az összes beszélgetést rögzítse
Source link


634 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok