Nézze meg ezt a Raspberry Pi-Powered Stargate-et működő fényekkel és hangokkal – Review Geek

Avatar Gadam | 2020.12.26. 68 Views 0 Likes 0 Ratings

68 Views 0 Ratings Rate it

Csillagkapu mása nyitott hamis féreglyukkal.
Kristian Tysse

Csillagkapu SG-1 korunk egyik legfinomabb sci-fi sorozata, köszönhetően az okos írásnak, a kiváló színészi játéknak és annak az értelmének, hogy ne vegye magát túl komolyan. Ha rajongó vagy, valószínűleg arról álmodoztál, hogy átmész a csillagkapun, és ellátogatsz egy másik világba. Nos, ez még mindig nem lehetséges, de ez Raspberry Pi meghajtású replika lehet a következő legközelebbi dolog.

Csillagkapu rajongó, Kristian Tysse összerakta az egészet, és szorgalmasan írt a folyamatról honlapján. 3D-s nyomtatással kezdte azokat a darabokat, amelyekre egy csillagkapu, egy bázis, egy DHD (ez egy telefonos otthoni eszköz) és egy csillagkapu címek térképének felépítéséhez van szüksége.

A cél az volt, hogy csillagkaput készítsünk egy tényleges forgó darabból, rögzítő zsinórokból és féreglyuk effektusból. Az utolsó rész eléréséhez Tysse egy végtelen tükörhatást használt. A DHD világító gombokkal rendelkezik, beleértve a közepén található nagy piros gombot. A DHD lényegében USB kulcsszó, és Kristian létrehozott egy egyedi NYÁK-t az összes gomb és lámpa összekapcsolására.

Amikor megérinti a címszimbólumokat, a DHD csatlakozik az alapban elrejtett Raspberry Pi-hez, és ellenőrzi az érvényes címek listáját. Tysse ezt a műsorban használt címek listájából vágta ki. Ha a sorrend megegyezik, a csillagkapu „féreglyukat nyit”.

A tárcsázás közben a csillagkapuk megpörgetik koordinátaszimbólumaikat, és a darabok pontosan a helyükre rögzülnek, ahogy a műsorban látható. Féreglyukat csak akkor kap, ha a megfelelő címet tárcsázza. Ennek elősegítésére a Tysse 3D kinyomtatta egy listájukat egy goa’uld tabletta másolatára.

A műsor pontosságáról szólva a féreglyuk csak 30 percig marad nyitva. Amint elérkezik az időkorlát, az egész beállítás idézetet játszik a műsorból, és leállítja a féregjáratot.

A projekt teljes leírását itt láthatja Tysee honlapja. Még jobb, ha felajánl egy tervet, amellyel 3D-s nyomtatást, vezetéket készíthet és elkészítheti sajátját. És ha ez úgy hangzik, mint valami a te készségeidből, akkor azt tervezi, hogy még egyet árverésre bocsát.




Source link


68 Views 0 Ratings Rate it