Ólomápolási kampányok 6 tipp egy kicsi, de hatalmas marketing csapat részéről

Avatar Gadam | 2021.02.02. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Mindenkinek meg kell mondania a saját történetét, amikor elgondolkodunk 2020 elejéről. Marketingszakemberként beszélni fogunk a digitális óriási szerepéről, valamint arról, hogy ez milyen hatással volt munkahelyeinkre és vállalkozásainkra. Néhányunknak meg kellett találnia a leggyorsabb módját a digitális ajánlatra való áttéréshez, másoknak pedig kihívást jelentő feladatuk volt üzleti stratégiájuk javítása.

Mint a LiteracyPlanet globális marketing menedzsere, kicsi, de mozgékony csapatom szembesült ezzel a helyzettel. A LiteracyPlanet egy online, gamifikált tanulási erőforrás, amelynek célja, hogy minden életkorú és szintű iskoláskorú gyermekeket segítsen.

Amikor a családok zárva tartják az életet, és a gyerekek az év elején megkezdték a távoktatást, a szülőknek támogatásra, forrásokra és eszközökre volt szükségük a kezeléshez. Alapján UNESCO, A gyermekek 80% -a világszerte (1,37 milliárd diák!) Tavaly márciusi iskolabezárások miatt otthon tanult, hogy ellenőrizzék a Covid elterjedését19. A szülők több felmérése azt mutatta, hogy stresszesnek, kiégettnek érzik magukat, és nehéznek találják gyermekeik otthoni támogatását. Láttuk, hogy termékünk hogyan pótolta a piacon a szükséges hiányt. Kinyílt egy ablak, és át kellett ugranunk rajta. A Literacy Planet célja az volt, hogy segítse a bezártságban lévő családokat abban, hogy támogassák gyermekeik tanulását.

1. tipp: Növelje hirdetéseit, amikor ez előnyös

A világszerte hallható marketing költségvetések csökkentésével a közösségi média és az online hirdetési költségek hirtelen csökkentek, amikor megkezdődtek a lezárások. Kevesebb hirdető miatt csökkent a Facebook-on történő megjelenítések költsége, mégis többen töltötték az internetet. Az emberek rákattintottak milliárdnyi további Facebook-hirdetés márciusban mint szeptemberben – derült ki a Kepios által elemzett adatokból. Ez azt jelentette, hogy kihasználhatjuk a csökkent hirdetési költségeket, hogy felhívjuk a figyelmünket kínálatunkra, felhatalmazva magunkat Marketo Engage megoldás.

2. tipp: Válaszoljon az ügyfelek igényeire

Az ügyfelek viselkedése megváltozott a globális események következtében, és mi segíthetnénk – amit a marketingeseknek meg kell tenniük támogassa az üzletmenet folytonosságát.

Ahhoz, hogy ezt jól teljesítsük, ki kellett dolgoznunk és végre kellett hajtanunk a megfelelő programokat is a potenciális ügyfelek megörökítéséhez, el kellett helyeznünk őket releváns vezető ápoló kampányokba, és végül el kellett juttatnunk az értékesítésbe (a megfelelő időpontban). Ez egy nagy munka egy háromfős marketing csapat számára, de a Marketo Engage-lel gyorsan és magabiztosan sikerült. Gyorsan és hatékonyan dolgoztunk ki egy olyan Facebook-kampány kidolgozását, amely széleskörű közönséget vonzana: szülőket, tanárokat és iskolavezéreket, akik el akarják tartani a diákok elkötelezettségét és teljesítményét.

3. tipp: Mindig tartsa fenn az értékesítés összehangolását

Egy nap alatt kidolgoztuk tervünket, a második napon beállítottuk a Marketo Engage-ben, és a harmadik napot tesztek végrehajtásával töltöttük. Ugyanakkor az Értékesítési csapatunkkal együtt dolgoztunk a folyamat összehangolásán és annak biztosításán, hogy felkészültek legyenek a lead beáramlására.

Amikor a leadek rákattintottak a hirdetésekre, és felkerültek a webhelyre, azokat a hivatkozási forrás és az általuk fogyasztott tartalom alapján pontozták. Ezután a különböző tápláló áramokba adták, attól függően hol voltak a vevői úton. Amikor egy vezető feliratkozott a LiteracyPlanet ingyenes próbaverziójára, az összegyűjtött információk azonosították, hogy szülők, iskolavezetők vagy tanárok voltak-e. Ez azt is jelezte, hogy készen állnak a Sales létrehozására a fiók létrehozása érdekében. Minden értékesítéssel megbízott leadet telefonhívás követ, és ingyenes hozzáféréssel állítja be.

4. tipp: Használja a Net Promoter Score-ot, ha nagy mennyiségben dolgozik

Annak érdekében, hogy az értékesítési csapat a lehető leghatékonyabban tudja használni az idejét, a Net Promoter Scores megállapította, hogy mikor áll rendelkezésre egy lead konverzióra. Ha egy lead elér egy bizonyos pontszámküszöböt, akkor a képviselőjük automatikusan figyelmeztetésre kerül, köszönhetően a Marketo Engage integrációjának a Salesforce CRM-mel. Ezen integráció révén figyelemmel kísérhetjük az ügyfelek elkötelezettségét, és dedikált vezető ápoló kampányokat használhatunk a megfelelő tartalom táplálására számukra, amikor beszállnak a LiteracyPlanet segítségével.

5. tipp: Fogadja el vezető vezetői kampányait, hogy segítsen az ügyfeleknek az eladás előtt, alatt és után

A vezető ápolás új szakasza segít az új felhasználóknak a legtöbbet kihozni a LiteracyPlanet gamifikált tevékenységeiből, eszközeiből és erőforrásaiból. Az e-mailek útmutatást és útmutatást nyújtanak a platform számára, bemutatják, hogyan támogathatja az angol írás-olvasási iskolákat különböző életkorú, nyelvtudású és tanulási szintű gyermekek számára. Ez csökkenti az ingyenes próbaidőszak végi megrázkódtatást, megadva a tanárok önbizalmát, hogy teljes mértékben használják a programot, miközben a szülők megkönnyebbülten sóhajtanak és támogatják gyermekeiket, amikor a lezárások folytatódnak.

6. tipp: Folyamatosan figyelje és alkalmazkodjon

Marketing érettségünk előnyt biztosított számunkra más online tanulási platformokhoz képest: kis csapatként működünk, de magasabb szintű versenyt tudunk elérni azon képességünk révén, hogy fel tudjuk mérni az ügyfelek igényeit és a változó magatartást. Amint a járvány folytatódik, megértjük, hogy ezek az igények megváltozni fognak, ezért figyelemmel kísérjük az ügyfelek igényeit és a változó piaci körülményeket: milyen csatornákat célozhatunk meg, milyen tartalom segíti a legjobban a szülőket és az iskolákat, és hogyan vezetjük át vezető ápoló kampányainkat.

A kemény munka és az ügyesség eredménye

Erőfeszítéseink eredményeként maximalizáltuk a hirdetési költségek akár 96% -os csökkenését, hogy nagy számú vonzót vonzzunk és átalakítsunk, valamint marketing erőfeszítéseinket a világ minden táján a gyermekek megsegítésére összpontosító ügyfelek igényeihez igazítsuk. Idén áprilisban ennek eredményeként több mint megháromszoroztuk az előnyünket a célunkkal szemben. Ausztrália hazai piacán pedig elértük bevételi célunk 150% -át. Ennek nagy része nem lett volna elérhető, ha nincsenek megfelelő folyamataink, bizalmuk a csapataink között és a stratégiánk megvalósítását segítő technológia.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it