Pozicionáló márka marketing 2021-re

Avatar admin | 2021.02.03. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Soha nem volt jobb idő megérteni a márka marketing értékét. 2021-ben az emberek túlzottan tisztában vannak azzal, hogy a márkák hogyan helyezkednek el (valamint tudomásul veszik hallgatásukat) a 2020-as év hullámvasútja után. Ezenkívül a szabályozási légkör számos marketingszakembert arra kényszerít, hogy alternatívákat találjanak harmadik felektől származó adatokhoz. és a süti által vezérelt teljesítménymarketing.

Ugyanakkor a pénzügyi bizonytalanság közepette a marketingvezetőknek meg kell védeniük a marketingkiadások minden fillérjét, miközben a vezérigazgatók és a pénzügyi vezetők közvetlen kapcsolatot keresnek a marketingkiadások és a konkrét KPI-k vagy az üzleti eredmények között.

Bár a marketingszakemberek tudják, hogy nehéz megmérni a márkaépítésre irányuló erőfeszítéseiket, azt is tudják, hogy a márkaépítés a márkamarketing révén ösztönzi a hűséget, és új megfontolásokhoz és szándékhoz vezethet, ami végül növeli a keresletet.

Szóval, hogyan igazolhatják és védhetik meg a marketingesek a márkaépítés költségvetését?


Az egyik konkrét válasz a márka-marketing tevékenység integrálása egy teljesítmény-vezérelt kampányba. 2021-ben a nyertes stratégiák kalibrálják a márkát a teljesítmény végrehajtásával. A titkos fegyver a kontextuális vagy natív reklám.

A kontextus szerinti stratégiák lehetővé teszik a marketingszakemberek számára, hogy márkaépítő eszközöket vegyenek, és ezeket teljesítményalapú stratégiák segítségével bővítsék. Ez a megközelítés biztosítja, hogy a márka üzenete és tartalma pontosan a megfelelő kontextusban jelenjen meg, ideértve a megfelelő környezetet is, és hogy hatékonyan és széles körben kerüljön terjesztésre.


A kombináció exponenciálisan hatékony márkaépítő lehet.

Márka marketing egy kontextus stratégián belül

Az egyik megközelítés kiváló minőségű márkaelemek – fehér lapok, infografikák, e-könyvek vagy magyarázó videók – telepítése natív tartalmi kampány részeként. A kontextus szerinti stratégia lehetővé teszi a mélyreható tartalom – például az első életbiztosítási vevőt megcélzó pénzügyi szolgáltatási márka szolgáltatásorientált oktatási darabjainak – a megfelelő közönségnek (tegyük fel, hogy a 40 évnél idősebb férfiaknak) való megosztását a megfelelő oldalon környezetek (üzleti kiadványokban).

A legfontosabb, hogy a normál ezer megjelenítésenkénti költség (CPM) KPI helyett a marketingesek a márkás tartalmat mérhetik natív módon egy kattintásonkénti költség mutatóval. Ez kettős győzelem: A márkaépítő kreatív célzott és mérhető kontextusos platformokon keresztül valósul meg (ahol a márka csak a fogyasztói elkötelezettséget kiváltó szállításért fizet).

Amint életbe lépnek az adatvédelmi előírások, és a nagy technológiai platformok közelgő algoritmusváltásai arra kényszerítik a márkákat, hogy újragondolják a régi sütikre alapozott célzási stratégiákra való támaszkodásukat, a vállalatoknak jól járna, ha a natív tartalmat beleszövik a keverékbe. Az emberek túlzottan tisztában vannak a vállalat hangjával és hírnevével. Gyorsan képesek megkülönböztetni az értelmes és a performatív társadalmi felelősségvállalási kezdeményezéseket, és ez ugyanúgy igaz az előremutató vállalkozásokra, mint a fogyasztói arcú márkákra.

A kontextus szerinti terjesztési stratégiák és a kattintásonkénti költség célok lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy kombinálják a minőségellenőrzés, a közönség szerinti célzás és a kontextus szintjét, amely nem lehetséges csupán az automatizálásra támaszkodva.

A márka és a teljesítmény kombinációja hatványozottan hatékony márkaépítő lehet – különösen a hatékony piacképzés eszközeként egy olyan korszakban, amikor még mindig nem tértünk vissza a személyes események vagy üzleti ebédek világába.

A megfelelő kontextus kiválasztása

A világjárvány kitörése a világot a szokásostól eltérő dolgokba sodorta. A vállalatok és a hirdetők gyorsan felhívták a hirdetéseket, hogy elkerüljék a COVID-rel kapcsolatos tartalmak melletti elhelyezéseket, így a médiakiadványok a reklámbevétel-veszteség miatt fájtak, miközben a médiafogyasztás csúcsponton állt.

A nyertesek azok a márkák voltak, amelyek nem szűrték meg a marketingszakaszokat, hanem megmozgatták kreatívjukat, hogy elérjék a megfelelő kontextuális jegyzetet. Néhány pénzügyi társaság például időben ajánlott tanácsokat a befektetési stratégiák váltására a volatilitás figyelembevétele érdekében. Más cégek, például az Unacast helyadatokkal foglalkozó cég biztosított pro-bono adatok a társadalmi elhatárolódás fontosságának megerősítése, mint alapvető intézkedés a COVID-19 elleni küzdelemben.

Ha valamit megtudtunk a Hagyd abba a gyűlöletet a profitért kampány a Facebook ellen tavaly nyáron, az, hogy a márkahűség az iparág egész területén érvényes.

Röviden: a megfelelő tartalom meghatározása az első nagyobb lépés, majd a kontextus amelyben kézbesítik.

A teljesítmény és a márka marketing szinergiája

A jelenlegi éghajlat dinamikája ellenére a marketingesek várhatóan azonnal megtérülnek. Itt az ideje, hogy újraértékeljük a KPI-ket, a marketing taktikákat és a kreatív eszközkészleteket, és fontolóra vegyük a különböző megjelenítési módszerek és mérések, például a kattintásonkénti költség opciók hozzáadását a CPM-alapú kampányokhoz.

Az ügyfelek fokozott figyelmet fordítanak a márkaüzenet mögött tanúsított viselkedésre, testtartásra, pozícióra és elhelyezkedésre, a marketingszakembereknek pedig olyan módszereket kell előtérbe állítaniuk, amelyek nagyobb ellenőrzést biztosítanak az ügyfeleknek. A kontextuális vagy szponzorált tartalom intelligens kiegészítője vagy alternatívája lehet az automatizált taktikának, biztosítva a márkaüzenetek biztonságos és prémium környezetben való áthidalását.

Mivel a társadalom a COVID-19-gyel és az alagút végén fényt jelző oltásokkal küzd, az erős márkaüzenet és jelenlét kritikus fontosságú a vállalatok számára az ügyfelek hűségének fenntartása érdekében. A szolgáltatás-orientált és hiteles márkamarketing fontos légburkolat lehet, amely szintén befolyásolja az ügyfelek megszerzését és megtartását.

A megfelelő teljesítményalapú taktikák alkalmazása a préselő, elkötelező és hiteles natív tartalom megőrzéséhez prémium, kontextus szempontjából releváns környezetben – és pontosan a megfelelő közönség előtt éppen az érdeklődésük pillanatában – hatékony módja a kampánytervek bővítésének és az értelmes megvalósításnak eredmények.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok