Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós.

Avatar Gadam | 2021.05.04. 127 Views 0 Likes 0 Ratings

127 Views 0 Ratings Rate it

Elég nehéz legyőzni ezt a sült epres és krémmel töltött kifli francia pirítóst. Nem csak könnyű ez a francia pirítós … jobb, mint bármely más francia pirítós, amit valaha is kapott. Igen, merész, de igaz! Puha, vajas, pelyhes kifli, eperrel és extra krémes, krémsajttal töltve. Ezután tojásos francia pirítósban „tésztában” sütjük. Ez a tökéletes (előre elkészített) villásreggeli-előétel tavaszra és nyárra egyaránt. És nagyon szuper, ha tetejére kerül egy tejszínhab, bogyós gyümölcsök és egy jó csepegtető juhar. Senki nem megy át ez francia pirítós!

Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

Ez egy nagyon last-minute recept volt, amelyet vasárnap készítettem anyák napjára való tekintettel. Ahelyett, hogy túlgondoltam volna, csak úgy döntöttem, hogy elkészítem. És most? Nos, most már nem tudtam izgatottabban megosztani a receptet. Vasárnap reggel jöttem rá, hogy még nem osztottam meg semmit anyák napi villásreggelire. Általában legalább egy új receptet megosztok veletek, hogy segítsünk anyukáink megünneplésében. Többször is, a villásreggelire vonatkozó receptjeim az édesebb oldalon állnak, mivel ez az a típusú villásreggeli az én anya élvezi a legjobban.

Imád mindent, ami kenyérsütéses, tojásos, gyümölcsös és krémes. Gondol holland csecsemők, áfonya gofri, palacsinta, palacsinta, és francia pirítós. Mindet szereti.

Megnyitottam a Pinterestet, hogy megnézzem a porcukorba és bogyókba öltözött francia pirítós fotóját. Hirtelen úgy éreztem, hogy francia pirítóst akarok készíteni. De csak a szokásos ole ‘francia pirítós helyett inkább különlegessé tenném anyák napjára. Úgy döntöttem, hogy megsütöm, mert legyünk valóságosak, egész reggel nem a francia kenyérpirítót csapkodva a tűzhelynél állni akarok. Azt hiszem, ebben nagyjából egyetértünk.

Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

És ekkor született meg ez a szórakoztató ötlet.

A kifli használata francia pirítóshoz számomra nem újkeletű, korábban is tettem. De ezúttal valami mást akartam kipróbálni. A kifliket ugyanolyan formában és formában szeretném hagyni, ehelyett bogyókat és tejszínt töltünk hozzájuk, majd egy tepsibe sütem, hogy kissé karamellizálódjanak a sütőben.

Eleinte nem voltam biztos abban, hogyan fog minden lejátszódni. De őszintén szólva talán soha többé nem készítek francia pirítóst. Ez olyan egyszerű, de őrülten lenyűgözőnek tűnik, és ami a legfontosabb: finom.

Sült eperrel és tejszínnel töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek

A francia pirítóstésztához egyszerű … tojás, tej és vanília. Titkom itt a St. Germain csobbanása, amely a bodzavirág. Ez egy nagyon finom virágíz, amelyet tökéletesen találok az eperrel. Ha kéznél van, az kötelező. Ha nem, csak használjon vaníliát, és tegyen hozzá egy csipet fahéjat.

Érdemes találnia magának croissant-t, a legjobb, ha szépek és pelyhesek, de a kisebb oldalon vannak. Ha lehetséges, hagyja, hogy kiüljenek egy napra. De őszintén szólva általában csak frissen vásárolom őket, majd elkészítem a francia pirítóst! Nem vagyok nagy tervező. Mindenesetre vegye be a croissant-t, és készítsen mindegyikben egy kis rést, hogy zsebet készítsen a bogyókhoz és a tejszínhez. Valójában nagyon könnyű megtenni. Igyekeztem a legjobbat nyújtani a látványra, de mint mindig, vigyázzon a Instagram ma este egy teljes útmutató.

Ezután kavargassa meg a krémsajtot kedvenc eperlekvárjával, majd töltse a keveréket minden egyes kiflibe. Díszesen hangzik, de ígérem, könnyű.

Sült eperrel és tejszínnel töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

Innen vajjal fel egy tepsit. Most mártson minden töltött kiflit a tojástésztába, és helyezze a tepsire. Íme a hozzáadott bónusz ehhez a recepthez. Miután megmártotta a francia pirítóst, letakarhatja az edényt, és egy éjszakán át hűtőben tarthatja, majd reggel – süsse!

Nagyon kényelmes a kora reggeli órákban!

Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

Itt van a titok …

Ez egyszerű, először keverje össze a vajat barna cukorral és a juharral. A titok az, hogy ezt a barna cukrot és juharvajas mártást kanalazzuk a francia pirítós tetejére a sütés kb. Háromnegyedén keresztül.

Amint a francia pirítós befejezi a sütés sütését, a cukor és a vaj karamellizálódik a kiflik tetején, karamellizált külső réteget hozva létre, amely a legpuhább, tojásosabb, krémesebb belsővel rendelkezik.

Finom, srácok.

Megjegyzem, előfordulhat, hogy a juharvajas szósz egy részét le kell kanalaznia a lepedőről és a francia pirítósra, mivel ez kissé lecsúszik. De ezen kívül semmi sem trükkös!Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

A francia pirítóst (természetesen) tejszínhabbal és juharral melegen tálalom.

És a bogyókat, imádom dobni egy kicsit még azzal a St. Germainnal és egy csepp vaníliával. Egyszerű, csinos és ó, JÓ. Amikor elküldtem anyámnak a fotókat, ez volt a válasza…

Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

“Azta! Meg akarom enni ezeket – MOST! Gyönyörű!”

“Mindannyian olyan jól néznek ki!”

És miután befejeztem a lövést, megette őket. Azt mondta, még jobban ízleltek, mint amilyennek látszottak. Ennek a sült kifli francia pirítósnak egyértelműen jóváhagyó pecsétje van! Ezt a receptet 100% -ban újra elkészítjük anyák napjára!

Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com

Néhány más anyák napi villásreggeli receptet keres? Itt vannak anyám kedvencei.

Citromos eper holland baba ricotta krémmel

Málna citromos briós tekercs ricotta tejszínhabbal

Fahéjas cukor francia pirítós

Végül, ha elkészíti ezt a sült eperrel és tejszínnel töltött kifli francia pirítóst, feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!Sült eper és tejszín töltött kifli francia pirítós |  halfbakedharvest.com