Szöveg forgatása a Microsoft PowerPoint alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.01.01. 198 Views 0 Likes 0 Ratings

198 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Microsoft PowerPoint logó

A Microsoft PowerPoint lehetővé teszi a szöveg elforgatását, hogy jobban illeszkedjen a prezentáció diájához. A szöveget elforgathatja pontos fokozat beírásával, vagy leállíthatja a szkriptet és kézzel forgathatja a szöveget. Itt van, hogyan.

A szöveg kézi forgatása olyan egyszerű, mint az egérrel való kattintás és húzás. Először nyissa meg a PowerPoint és szövegmező beillesztése a „Beszúrás” fül „Szöveg” csoportjában a „Szövegdoboz” lehetőségre kattintva.

A kurzor lefelé mutató nyíllá változik. Kattintson és húzza az egeret a szövegmező megrajzolásához, majd írja be a szöveget.

A szöveg beírása után kattintson a szövegmező fölött lévő görbe nyílra, és húzza el a szöveg forgatásához.

A szöveg kézi forgatása akkor jó, ha van elképzelése arról, hogy a szöveg milyen helyzetben van, anélkül, hogy a szöveg pontos foka lenne. Bizonyos esetekben azonban megkövetelheti, hogy a szöveg meghatározott fokozatú legyen, ebben az esetben megadhatja a számot.

ÖSSZEFÜGGŐ: Átlós szöveg készítése Word-ben

Ehhez kattintson és jelölje ki az elforgatni kívánt szövegdobozt. Ezután a „Formátum” lapon kattintson az „Elrendezés” csoport „Forgatás” lehetőségére.

Megjelenik egy legördülő menü néhány lehetőséggel a szöveg forgatásához. Az első két opció 90 fokkal jobbra vagy balra forgatja a szövegdobozt a jelenlegi helyzetétől. A következő két lehetőség lesz fordítsa meg a szövegdobozt függőlegesen vagy vízszintesenill. Ha pontos fokozatot szeretne megadni, kattintson a „További forgatási beállítások” elemre.

Az „Alak formázása” panel megnyílik az ablak jobb oldalán. Kattintson a fel és le nyilakra a „Forgatás” mezőben a szöveg elforgatásának mértékének beállításához, vagy csak írja be a mérés számát.

A szövegdoboz most a beírt fokozatig forog.

Most, hogy tudja, hogyan kell forgatni a szöveget a PowerPoint-ban, egy lépéssel közelebb kerül a prezentáció tökéletes dia létrehozásához. Ne feledje, hogy ugyanazokkal a lépésekkel forgathatja Bármi objektum a PowerPoint-ban – ez nem csak szöveges![ad_2]
Source link


198 Views 0 Ratings Rate it