Ügyfélbizalom a hiteles kommunikáció révén

Avatar admin | 2021.02.03. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

A marketingszakemberek mindig új módszereket keresnek ügyfeleik és közösségeik kiszolgálására, és 2020 a szokásosnál több alkalmat hozott. A világjárvány következtében a digitális ügyfélélményre való gyors átállás lehetővé tette a vállalatok számára, hogy rengeteg friss ötletet teszteljenek közönségük megszólítása érdekében.

Az ügyfélkommunikáció hangvétele is megváltozott. A 2020-as események, a digitális interakcióra való áttéréssel együtt arra késztették a marketingszakembereket, hogy csökkentsék az ipari szakzsargon és az üzenetküldés használatát, amelyet az ügyfelek kevésbé érzékelhetnek, mint a hiteles kommunikációt.

A hangsúly a személyre szabott, tömör és átlátható üzenetküldés felé irányult, hogy segítsen hosszú távú, bizalomra épülő ügyfélkapcsolatokat létrehozni.

A közelmúlt szerint a COVID megtanította a marketingszakemberekre az egyenes beszéd értékét és a fogyasztók értékelődését az értékalapú üzenetküldés terén globális tanulmány a marketingesek és a fogyasztók körében. Az emberek különféle forrásokból származó üzenetek sora előtt állnak, ami lerövidíti a figyelmet és fáradtságot olyan általános kifejezésekkel, mint az “új normális”. Az ügyfelek készen állnak arra, hogy továbblépjenek a pandémiás körülményeket kiemelő üzenetekről jelentés kiderült – valószínűleg azért, mert megtanulták eligazodni a helyzetben, és készek a „szokásos üzletmenet” kiigazított életmódra.


A vállalatoknak tehát azzal a trükkös feladattal kell szembenézniük, hogy azonosítsák a megfelelő egyensúlyt megteremtő üzeneteket.

Ez a fogyasztói és marketinges tanulmány ráadásul azt is szemlélteti, hogy szakadék van a marketingesek piaci bizalomról alkotott elképzelése és a fogyasztók valósága között: A marketingszakemberek háromnegyede szerint az ügyfelek jobban bíznak abban, hogy szervezetük 2020-ban személyes adatait használja fel, mint 2019-ben; a fogyasztók valamivel több mint fele (52%) azonban azt mondta, hogy jól érzik magukat abban, hogy a cégek személyes adataikat a jobb élményért cserébe adják meg.


A személyre szabott tartalom nem új megközelítés, de bölcsen megvalósítva segítheti a marketingszakembereket a bizalomcsökkentő kommunikáció használatáról a márka hangjához igazodó és az ügyfél személyes szempontjait tiszteletben tartó kommunikáció fejlesztésére.

Íme néhány tipp, hogyan lehet legyőzni a bizalmi akadályokat, miközben még mindig személyesebbé válik az ügyfelekkel.

1. Hozzon létre egy opt-in kultúrát az ügyfelek bizalmának ápolásához

Az elmúlt években nőtt a magánélet és az adatközvetítők tudatossága. Sok esetben a vállalat ügyfelei nem érzik jól magukat azzal, hogy milyen egyszerűen állítják össze adataikat és adataikat.

Az emberek körülbelül fele nyugtalanítónak találja, amikor egy márka tud valamit róluk, amit közvetlenül nem közölt, Acquia 2019 kutatás azt jelzi. Ugyanez a kutatás azt is megállapítja A fogyasztók 65% -a már nem lépne kapcsolatba egy márkával, ha rájönnének, hogy adataikat tisztességtelenül használják.

A vállalatok megoldhatják ezt a problémát azáltal, hogy áttérnek az opt-in modellre, amely gyakran jobb minőségű adatokat eredményez. Amikor az ügyfelek megbíznak vállalkozásában identitásukban és preferenciáikban, akkor hajlandók pontosabb információkat megadni. A pontosabb adatok segítenek a márkáknak jobb ügyfélprofilokat és pontosabb szegmentálást létrehozni, ami viszont jobb személyre szabáshoz vezet.

2. Az adatok felhasználásával további emberi tapasztalatokat szerezhet

A marketingszakembereknek emlékezniük kell arra, hogy a billentyűzet minden egyes kattintása mögött ember áll. Az emberek még soha nem voltak olyan óvatosak a cégektől kapott üzenetekkel szemben. Az Acquia 2019-es tanulmányában a fogyasztók több mint fele egyetértett abban, hogy a vállalkozások lemaradtak az ügyfelekkel való online és offline kapcsolattartásról.

A vállalatoknak a személyre szabott adatokat fel kell használniuk arra, hogy emberibbek legyenek ügyfeleikkel. A személyre szabás irányíthatja az emberi interakciókat, és érezheti az ügyfeleket, hogy megértsék őket.

Megfelelő eszközökkel a vállalatok csatornákon átívelő élményeket fejleszthetnek, amelyek az ügyfeleket elégedetté teszik interakcióikkal.

3. Ne siess

Ahogy az első randin sem kérné partnere hitelminősítését, és nem javasolna házasságot, a marketingszakembereknek nem szabad túl sok ügyfelet kérniük előre. Ritkán fordul elő, hogy az ügyfelek a kapcsolat kezdetekor mélyreható személyes információkat osztanak meg.

Az adatok összegyűjtése után néhány marketingszakértő azonnal reagálni akar eredményeire, de a módszeres eljárás értékesebb lehet. Fokozatos megközelítés alkalmazásával a marketingszakemberek finomíthatják kommunikációjukat az interakciók előrehaladtával, és kifinomultabb és átlátóbb üzenetküldést is biztosíthatnak az ügyfeleknek.

4. Gondolj kicsiben

A világjárvány sok vállalatot arra kényszerített, hogy elõször a digitális mûveletek felé fordítsák tevékenységüket, és teljesen új módon vizsgálják az ügyfélkörüket. A közönség instabil idő alatt elhasználódik a túl sok információtól; Rövid, könnyen navigálható, fogyasztható tartalom darabok kiküldésével lehet felhívni a figyelmüket.

Továbbá, mivel a marketingesek szűkülő költségvetéssel szembesülnek, a kisebb kampányok csökkenthetik annak kockázatát, hogy túl sokat költsenek átfogó marketing kezdeményezésekre. Az adatok megfelelő megalapozásával a marketingszakemberek olyan mikroélményeket teremthetnek a fogyasztók számára, amelyek nagyon személyesnek érzik magukat, de mégis konverziókat eredményeznek.

* * *

A COVID arra késztette a marketingszakembereket, hogy rájöjjenek valamire, amelyet mindvégig tudniuk kellett és cselekedniük kellett: A hitelesség és a személyes érintés a kommunikációban a legjobb módszer a bizalom, a hűség és a hosszú távú kapcsolatok kiépítésére az ügyfelekkel.

Örüljön a személyre szabásnak és a hiteles kommunikációnak, hogy 2021-ben jobb vevői élményeket teremtsen.


Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok