Új útválasztó? Egyszerűsítse a hálózat beállítását az SSID és a jelszó újrafelhasználásával – Tekintse át a Geek alkalmazást

Avatar Gadam | 2020.12.31. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Modern wi-fi router a szobában könnyű asztal
Aquarius Stúdió / Shutterstock

Kapott egy új, fényes Wi-Fi-routert, amely segít minden otthoni internetes tevékenységében? Valószínűleg nem vagy egyedül, hála a videokonferenciáknak, a streamingnek és az internethez kapcsolódó egyéb tevékenységeknek az otthon egész területén. De a legrosszabb az összes eszköz frissítése az új Wi-Fi névvel és jelszóval. Ez az, hacsak nem teszi meg az okos dolgot, és nem használja fel újra az SSID-jét és a Jelszavát.

Minden új útválasztó, Wi-Fi vagy más, előre beállított SSID-vel rendelkezik (Szolgáltatáskészlet azonosítója) és jelszavát. Csábító ezzel csak gurulni, mert nem kell az admin beállításaiban babrálni, hogy bármit is frissítsen. De sokkal több munkát fektetsz magadba. Ha kicseréli az útválasztókat, és megtartja az új SSID és jelszó kombinációt, az azt jelenti, hogy frissítenie kell minden egyes Wi-Fi-eszközt otthonában.

Ennyi az Ön mobiltelefonja, táblagépe, laptopja, intelligens hangszórója, intelligens tévéje és még sok más. A modern otthonok fél tucat csatlakoztatott Wi-Fi eszközről több tucat Wi-Fi eszközre költöztek. De ezt nem kell átélned. Könnyítse meg az életét azáltal, hogy megváltoztatja az új útválasztó SSID-jét és jelszavát, hogy megfeleljen a régi útválasztó SSID-jének és jelszavának.

Amikor a Wi-Fi-eszközei megpróbálnak csatlakozni a hálózathoz, első lépésként olyan hálózatot keresnek, amely megfelel annak az SSID-nek, amelyet korábban használniuk kellett. Nem fogja tudni, hogy az útválasztó hardvere megváltozott, csak a cím helyes. Ezután megadja a megfelelő jelszót, és automatikusan csatlakozik. Nem kell semmit tennie az összes eszköz újracsatlakoztatásához; automatikusan csatlakoznak.

Kicsit olyan, mintha a nagycsaládja meglátogatná az otthonát. Leüthette volna a régi helyet, újat építhessen, és újra felhasználhatja a zárakat. Amíg a címe és a zárai megegyeznek, megtalálják a helyet, és bejöhetnek az Ön által megadott kulcsokkal.

Természetesen az élet nem mindig egyszerű, ezért két kivétel van ez alól a tanácsról, amelyet meg kell említenünk. Először is, ez nem biztos, hogy egy ősi routert használ, amely egy elavult biztonsági protokoll, mint a WEP. Még akkor is, ha ugyanazt a jelszót használja, az nem fog ugyanolyan lenni az érintett gépek számára.

Lényegében a titkosítás másképp kódolja a jelszavát, így nem lesz egyezés. Nem számít, hogy az egyszerű szöveg ugyanaz; a végeredmény nem az. Csakúgy, mint egy régi titkosítással kiküldött titkosított üzenetet nem lehet dekódolni, és csak az új titkosítás áll rendelkezésére.

De jobb, ha úgyis megtette a váltást; az elavult protokollokat könnyű feltörni és veszélybe sodorni otthonát. És belátható időn belül frissítéskor felhasználhatja ezt a tanácsot.

A másik kivétel az, ha nagyon gyenge vagy rosszabb hálózati jelszót használ, nincs jelszó. Ha a jelenlegi Wi-Fi jelszó „Jelszó”, vagy egyáltalán nincs, állítsa le. Azt kéri, hogy valaki használja a hálózatát, amire csak akarja. Ha a Wi-Fi már lassan érzi magát, akkor ez lehet a problémája.

De mindenki más számára, takarítson meg sok időt és erőfeszítést, és nevezze át SSID-jét és jelszavát. Ha újat használ MESH router, valószínűleg letölthet egy alkalmazást ennek megvalósításához. Sokkal könnyebb, mint a régebbi routerek admin beállításai. Még néhány új, nem hálós útválasztó is használ alkalmazásokat, ezért először ellenőrizze. Később megköszönöd magadnak.
Source link


20 Views 0 Ratings Rate it