Versenyképes elemzés az üzleti növekedéshez

Avatar admin | 2021.03.17. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A globális járvány számos vállalkozást kihívott, és a digitalizációt vadonatúj szintre emelte. És bár a legtöbb offline iparág katasztrofálisan hanyatlott, az online a növekedésről szólt.

Az Egyesült Államok (és a globális) keresési forgalma a legnépszerűbb webhelyekre igen hullámzó, tehát a digitális térben – különösen manapság, amikor a legtöbb mutató fent van -, ha nem növekszik, akkor elveszíti piaci részesedését és ezáltal az ügyfeleket.

Ez a cikk elmagyarázza, hogyan használhatja fel a versenyképes betekintés erejét a vállalkozás új növekedési pontjainak meghatározásához.

A versenyelemzés üzleti értékének megértése

Növekedést szemlélő környezetben a versenytárs-elemzés aranybánya lehet az új nagy hatású ötletek feltárásában, amelyeket marketing-, sőt üzleti / termékstratégiáján belül is megvalósíthat. A költséges találgatások és a nagy kockázatú kísérletek helyett a versenyképes intelligenciára támaszkodhat …

  • Megérteni és figyelembe venni a potenciális piaci és versenyképes fenyegetéseket
  • Pontos hiányosságok a hasonló termékkínálatban
  • Feltárja a közönség valódi igényeit és szükségleteit (végül is azért küzd, hogy ugyanazon közönséget megnyerje)
  • Észlelje a szezonális trendeket és a keresletváltozásokat, és ennek megfelelően állítsa be a termék / marketing / üzleti stratégiát
  • Fedezze fel azokat a marketingcsatornákat, amelyek felhasználják és figyelmen kívül hagyják azokat, amelyek nem működnek a riválisok számára

A betekintés feltárásához csupán egy bevált keret és megbízható eszközök szükségesek.

Hogyan használható a versenyképes elemzés az új növekedési pontok felfedezéséhez

A Semrush versenyképes intelligenciájának segítségével megmutatjuk, hogyan lehet könnyen alkalmazni egy háromlépcsős keretrendszert, amely beindíthatja az üzleti növekedés ötleteit.

1. Határozza meg az általános piaci dinamikát és piaci részesedését


A kutatás megkezdése előtt meg kell értenie saját piaci helyzetét és az iparágra jellemző trendeket.

Példaként vesszük a Walmart-ot, hogy megnézzük, mely lehetőségeket hagyhatja ki az amerikai e-tailer.

Azzal, hogy egyszerűen belép a Walmart webhelyére Market Explorer, azonnali áttekintést kapunk az e-tail piac helyzetéről az Egyesült Államokban:

A Walmart piaci áttekintése Semrush által

2021 januárjában a Walmart megszerezte az amerikai online kiskereskedelmi piac óriási 10% -át. De ez a szám önmagában nem árul el sokat anélkül, hogy megvizsgálnánk a korábbi időszakok általános piaci szokásait.

Tehát ellenőrizzük a Walmart növekedési / hanyatlási dinamikáját az általános piaci trendhez képest:

A Walmart közelmúltbeli piaci forgalma az általános piaci trendekhez képest

Most azt láthatjuk, hogy a nagy dobozos kiskereskedő forgalmi hullámvölgyei szinte megegyeznek a teljes piac forgalmával. Ez azt jelenti, hogy a márka piaci részesedése az elmúlt évben elég stabil maradt (enyhe csökkenéssel 2020 júliusában).

Ez jó hír. A stabilitás azonban stagnálást is jelenthet, mivel a Walmart forgalomnövekedése összhangban van az általános piaci növekedéssel. A trend megelőzése érdekében a Walmart érdemes megvizsgálnia legfontosabb versenytársait, hogy feltárja az új növekedési lehetőségeket.

2. Fedezze fel a versenytársak legfontosabb forgalomszerzési csatornáit az intelligensebb költségvetési döntésekhez

Kezdőként nézzük meg a Walmart legjobb 5 piaci szereplőjét:

Az öt legnagyobb online kiskereskedelmi piac

A hagyományos nagy dobozos kiskereskedők, mint a Target és a Costco, messze elmaradnak a Walmarttól. És mivel óriási e-kereskedelmi célállomássá vált, nem pedig egyszerűen e-tailer-ként, a Walmart most az Amazon és az eBay kedvelőivel versenyez.

A Market Explorer benchmarking jelentése teljes körű képet nyújt a piacunkon belüli forgalom-generációs stratégiáról és konkrét riválisokról:

Forgalom létrehozása és a közösségi média terjesztési stratégiája az öt legnagyobb online kiskereskedelmi piacon

Figyelembe véve a közvetlen forgalom dominanciáját (több mint 55%), teljesen egyértelmű, hogy az erős márkaismertség a kulcsa a közönség megszerzésének ezen a résen belül.

A Walmart legfontosabb riválisai, az Amazon és az eBay nagyobb arányban részesítik a közvetlen látogatásokat, és jóval alacsonyabb a fizetett forgalom. Ez azt jelenti, hogy a Walmartnak inkább a szerves növekedési stratégiákba kell fektetnie, mintsem fizetett csatornákra támaszkodnia. Érdekesség, hogy a Costco, az ötödik legnépszerűbb e-tailer úgy tűnik, hogy nulla befektetéssel szegezte be az organikus játékot a fizetett keresésbe.

Ha megnézzük a közösségi média bontását, akkor világossá válik, hogy a Walmart túlzottan támaszkodik a Facebookra, a verseny többi részén pedig egyenlőbb eloszlású a közösségi média stratégiája, nagyobb hangsúlyt fektetve a YouTube-ra és a Reddit behatolásának bizonyos szintje Walmart esete).

Csak ebből a rövid áttekintésből már kaphatunk ötleteket a Walmart jövőbeli marketingstratégiájának kiigazításához: a hirdetési költségvetés organikus növekedési stratégiákra történő átcsoportosítására és a közösségi média stratégiájának diverzifikálására.

3. Szerezzen betekintést a versenytársak legnépszerűbb termékeire vagy marketing kampányaira

Most, hogy tudjuk, hogyan javíthatja a Walmart az általános marketingjátékát, jobban meg kell értenünk, hogy mit támogasson.

A termékekért a Walmart továbbra is jobban versenyez más nagy dobozos kiskereskedőkkel. Tehát a Forgalomelemző eszköz hogy felfedezhesse a Target-et itt a legfontosabb riválisként, és felfedje legfontosabb kínálatát.

A rivális legfontosabb termékeinek felfedése

A Target leglátogatottabb oldalainak betekintésével következtetéseket vonhatunk le a legnépszerűbb termékekről:

A Target legnépszerűbb online termékei

A Sony PlayStation 5 abszolút uralja a legfelső oldalak bontását – magától a konzoltól kezdve a legkeresettebb PS5 videojátékokig.

Sony PlayStation 5 belépési források a Walmarthoz

A Walmart a videokonzolt is népszerűsíti, de amikor összehasonlítjuk mindkét márka forgalmi bontását, nyilvánvalóvá válik, hogy a Walmartnak sokkal nagyobb forgalmat kellene elérnie a keresésből (csupán 2% -ot kap a Target 17% -ához képest).

Tehát, még akkor is, ha a Walmart hasonló termékeket céloz meg a legnépszerűbb kínálathoz, megtanulhat egy-két dolgot riválisaitól a legjobb módszerükről, amelyek népszerűsítik őket.

Vegye figyelembe a felkapott marketing kampányokat

Gondosan meg kell vizsgálnia vetélytársainak legfelső oldalait, mert ezek nem csak a legnépszerűbb termékeket mutatják be, de esetleg olyan kampányokra is rámutatnak, amelyek nagy közönség vonzerejére válnak.

Legfontosabb oldalak a target.com webhelyhez

A Target legfelső oldalainak áttekintésében egy olyan marketing kampányt fedeztünk fel, amely a teljes webhely látogatóinak mintegy 2% -át vonzza. Ez egy külön oldal, amely az összes heti akciót tartalmazza bármelyik Target helyszínen: egyszerűen böngészhet az ajánlatokban, és könnyen megtalálhatja az összes ajánlatot egy adott üzletben.

Ezt a megközelítést a Walmart minden bizonnyal megjegyezheti: először figyelnie kell riválisa promócióit, és hasonló kampányt kell indítania a Target közönségének vonzása és a meglévő ügyfelek hűségének növelése érdekében.

Kioldás A ti Üzleti növekedés

Noha a Walmart rendelkezik erőforrásokkal az ilyen típusú piac- és marketingkutatásra összpontosító nagy csapatok alkalmazásához, még nekik is sikerül elmulasztaniuk néhány növekedési lehetőséget.

De néha nem kell nagy csapat a marketing lehetőségek feltárásához és az üzleti növekedés biztosításához. Csak a megfelelő keretrendszerre és olyan eszközre van szüksége, mint a Forgalomelemzés piaci és versenyképes betekintést nyújtson, amely azonnal feltárja a marketing szakterület és a versenytársak közötti kulcsfontosságú réseket.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok